Aan de rand van een groot bos- Leo Vardiashvili

31-01-2024

Roman

Aan de rand van een groot bos woonde een arme houthakker met z'n vrouw en twee kinderen...

Saba vluchtte achttien jaar geleden samen met zijn vader Irakli en broer Surik weg uit Georgië. Weg van oorlog en honger, maar ook weg van Eka, zijn moeder. Na diens overlijden besluit Irakli om terug te keren naar zijn thuisland, weer blijven de intussen volwassen broers achter zonder ouder.

Wanneer Saba en Surik bericht krijgen dat hun vader verdwenen is, besluit Surik om hem te gaan zoeken in Georgië. Maar wanneer ook Surik verdwijnt, gaat Saba op zoek. Het kruimelspoor dat Saba al snel in zijn oude thuisstad oppikt leidt hem doorheen herinneringen en geesten van het verleden. Maar ook naar de rand van een groot bos. Een bos waarin sporen moeilijker te vinden zullen zijn en gevaar dreigt achter elke boom.

Leo Vardiashvili schreef met Aan de rand van een groot bos zijn debuut. Ongelooflijk, na dit boek te lezen kan je je alleen maar afvragen wat deze auteur in de toekomst nog voor ons in petto heeft.

Aan de rand van een groot bos neemt je op poëtische en beeldende wijze mee naar Georgië. De zoektocht van Saba naar zijn vader en broer is zoveel meer dan alleen maar een zoektocht, het is een tocht over in het reine komen met zijn verleden, het afwerpen van het schuldgevoel naar zijn moeder toe en het aanvaarden van zichzelf. Maar zoveel meer is ongezegd. Achter elke zin schuilt zoveel gevoel en zoveel meer woorden dan je kan vinden. Meegesleept doorheen dit verhaal, bomvol onverwachte gebeurtenissen, confronterend, hard en emotioneel.

Een verhaal dat onder je huid kruipt, en daar nog een lange tijd blijft zitten, een verhaal dat je gedachten over elkaar laat tuimelen en je helemaal van de wijs brengt. Een verhaal over hoop, verlies, vertrouwen, vriendschap, corruptie, oorlog, schuldgevoel en ongeloof. Een verhaal over dromen en geloven.

Deze stad ligt bezaaid met herinneringen die op me liggen te wachten als landmijnen.

Specificaties

Uitgever: De Bezige Bij

Prijs: Paperback €23,99 E-book €12,99 Luisterboek €15,99

Publicatiedatum: 25 januari 2024

Aantal pagina's: 384

ISBN: 9789403109725

Met dank aan Uitgeverij De Bezige Bij voor het recensie exemplaar. Dit heeft mijn mening niet beïnvloed.