Alice in Wonderland- Lewis Carroll

27-05-2024

Sprookjesachtige klassieker

Met illustraties van Linde Faas

Thuis was het veel fijner, dacht ze, daar werd je niet aldoor groter en kleiner en afgebekt door muizen en konijnen. Ik zou bijna willen dat ik dat konijnenhol niet was in gegaan - en toch - en toch- is het wel avontuurlijk, dit soort leven!

Wanneer Alice met haar zusje aan de rivier aan het spelen is, ziet ze plots een Wit Konijn voorbij rennen. In al zijn haast, met een zakhorloge in de hand roept hij tegen zichzelf: 'O, dier! O, dier! Ik kom te laat!' Alice -die niet weet wat eerst te geloven- rent zonder na te denken het Wit Konijn achterna, duikt in een struik en valt in een ongelooflijk diep konijnenhol.

Wanneer Alice eindelijk de grond raakt is het Wit Konijn nergens te bespeuren. Maar allerlei obstakels staan haar te wachten en met de eerste slok van een flesje begint het avontuur. Het avontuur van Alice in Wonderland.

Ze ontmoet er de vreemdste wezens en dieren, een hertogin, een koninklijk koppel, de Maartse Haas en natuurlijk ook de Hoedenmaker.

Maar hoe wonderlijk deze wereld ook is, hoe raakt Alice ooit terug thuis?

Nou! Ik heb vaak een kat zonder grijns gezien, dacht Alice, maar een grijns zonder kat? Dat is wel het zonderlingste dat ik ooit van mijn leven heb gezien!

Naast het avontuurlijke verhaal van Alice in Wonderland, vind je in het boek ook de klassieker van Alice en haar avonturen door de spiegel terug. Een minder gekend, maar zeker niet minder bijzonder verhaal.

Ik was nog maar net begonnen met lezen, tot ik in mijn hoofd een sprookjesachtige vertelstem hoorde, die het verhaal van Alice voor me vertelde. Een stem die je (denk ik) onmogelijk niet kan horen, want het verhaal van Alice is nu eenmaal ingebakken in onze vroegere kinderharten.

Deze versie van Alice in Wonderland is weliswaar de vertaalde maar originele versie van het verhaal. Het taalgebruik en zinsopbouw kan soms wat ingewikkelder zijn, wat maakt dat het boek minder voor kinderen geschikt is. Voor jongeren kan dit dan wel weer perfect. Zo zijn ook de illustraties heel beperkt, maar de illustraties die er dan wel zijn, zijn simpel maar toch echt leuk.

Uiteraard is dit een pareltje voor in je kast te zetten. De vormgeving van zowel binnen als buitenkant zijn om door een ringetje te halen. Alleen al daarvoor zou je dit boek in je kast willen.

Alice in Wonderland is zo gekend, maar toch wist dit lieve, nieuwsgierige, babbelig en giechelig meisje wederom mijn hart te veroveren. Hoe oud, of klassiek dan ook. Alice in Wonderland blijft een bijzonder, grappig, avontuurlijk, vrolijk en fantasierijk verhaal. Eentje dat je terugbrengt naar je kindertijd en je even al je zorgen laat vergeten.

Life, what is it but a dream.


Specificaties

Uitgever: Leopold/ Amsterdam

Prijs: Paperback €21,99

Publicatiedatum: 18 juli 2023

Aantal pagina's: 218

ISBN: 9789025884659