All fours- Miranda July

04-06-2024

Roman

'Jullie hebben geen van allen begrepen wie ik in wezen ben.'

Een 45-jarige succesvolle vrouw besluit om een zakenreis naar New York met de auto te maken. Een reis die haar twee weken en half van man en kind zou scheiden. Een reis die ze niet maakt. Want wanneer ze een klein half uurtje vertrokken is op haar roadtrip, neemt ze een afslag van de snelweg en huurt een kamer in het eerste motel dat haar weg kruist.

Na één overnachting volgt er nog één en nog één…Ze besluit de kamer om te bouwen in een heuse suite. Terwijl man en kind denken dat ze in New York zit verstopt ze zich meer dan twee weken in dit nieuw verworven veilige nest. Ze begint een obsessieve affaire met een jongere getrouwde man en beleefd een hernieuwde jeugd.

Mooie liedjes duren niet lang, en ook zij moet ooit terug naar haar echte leven. Maar wanneer vluchten niet meer kan, komt ze pas echt zichzelf tegen.

All fours is een erg bijzonder verhaal dat mij op vele manieren wist te triggeren, maar anderzijds ook in de war wist te brengen.

Het verhaal, maar ook het gevoel van de vrouw gaat soms alle kanten uit. Je wordt meegesleept in onderliggende angst voor het onbekende, maar ook in een nieuwe herwonnen fascinatie en ontdekking van seksualiteit. Zelfzekerheid slaat soms om in onzekerheid en de hormonen gaan vaak met haar aan de haal.

Je wordt als lezer blootgesteld aan een wervelwind van emoties. Een vrouw die zichzelf herontdekt, stilstaat bij haar huidige leven, en enorm onzeker is over de toekomst. De toekomst die zich als een ravijn naar beneden lijkt te richten.

Na het lezen van All Fours weet ik nog steeds niet goed wat te denken. Het verhaal is van alles wat en dan ook weer niet. Ik ben er van overtuigd dat het verhaal even moet bezinken en pas na een tijdje tot zijn recht zal komen.

Specificaties

Uitgever: De Bezige Bij

Prijs: Paperback €24,99 E-book €14,99

Publicatiedatum: 15 mei 2024

Aantal pagina's: 416

ISBN: 9789403131221

Met dank aan Uitgeverij De Bezige Bij voor het recensie exemplaar. Dit heeft mijn mening niet beïnvloed.