Alleen en duizend mensen- Malou Holshuijsen

15-01-2024

Roman

Ik ben alleen en duizend mensen zijn de rest.

Rivka Leeuw werkt als eindredacteur voor het nachtradioprogramma Bodemdrift. Samen met haar collega en tevens interviewer van het radioprogramma Joel Backer gaat ze vanuit een hotelkamer in Amsterdam elke zaterdagavond live dieper in op het leven van bekende Nederlanders. Maar wanneer hun gast, een cabaretier, midden in het interview opstaat, het raam opent en er vanaf de eenentwintigste verdieping doorheen springt, wankelt elke zekerheid in Rivka's leven op zijn grondvesten.

Gemis is als een toxische relatie, je doet er alles aan om het dragelijk te maken maar zodra de pijn verzacht en het daadwerkelijk dragelijker wordt, verlang je naar het grillige gevoel waar je van vluchtte.

Het verhaal van Alleen en duizend mensen wordt opgedeeld in voor en na de zelfmoord van de cabaretier. Beide tijdsmomenten nemen je mee in het leven van Rivka, de moeilijkheden, strubbelingen en de lang vervlogen gelukkige momenten.

Maar het is vooral het moment vanaf de zelfmoord, dat sterk naar voren komt in het verhaal. Hoe Rivka balanceert op het randje tussen wanhoop, eenzaamheid en verdriet. Wie is zij? Zij die niet gehoord wordt.

Malou Holshuijsen neemt je op onomwonden manier mee doorheen allerlei gevoelens. Het verhaal komt binnen. Hard. Emotioneel. Achter elke zin, liggen er nog vijf andere verborgen. Een gelaagdheid die je steeds verder laat nadenken.

Alleen en duizend mensen is een aangrijpend, melancholisch verhaal over overdonderde eenzaamheid, voelen, leven, liefhebben, sterven en zijn. Over het niet kunnen delen van pijn. Over het niet mogen voelen van gemis.

Alles is zoals het was, maar dan afschuwelijk.

Specificaties

Uitgever: Ambo|Anthos

Prijs: Paperback €22,99 E-book €12,99 Luisterboek €13,99

Publicatiedatum: 3 oktober 2023

Aantal pagina's: 264

ISBN: 9789026358975

Met dank aan Uitgeverij Ambo|Anthos voor het recensie exemplaar. Dit heeft mijn mening niet beïnvloed.