Alleen het beste- Stephanie Schuster

25-08-2023

Historische roman

Wondervrouwen #2

'Anders nog iets?'
'Ja, graag een stukje van de hele wereld als u dat
hebt, mevrouw Dahlmann.'

Starnberg 1963

Luises winkel bestaat bijna 10 jaar. Om mee te kunnen met de moderne supermarkten en het tienjarig bestaan van de winkel te vieren, besluit ze om haar trots en toeverlaat om te toveren tot een kruidenierszaak met zelfbediening. Een enorme klus, waarbij ze gelukkig wordt bijgestaan door Helga en Annabel. Helga is teruggekeerd naar de stad met een doktersdiploma op zak en haar zoontje David. Toch lijkt het haar ondanks vele obstakels te lukken om haar mannetje te staan als alleenstaande, werkende moeder. De komst van Annabels tweede kindje strooit heel wat roet in haar voorheen gelukkige huwelijk. En ook Marie, Luises schoonzus lijkt door het bos de bomen niet meer te zien na de geboorte van hun vierde kind. Vier vrouwen die struggelen met het leven van alledag, maar die steeds een schouder vinden om op te steunen bij elkaar. Vier vrouwen in een mannenwereld die vechten om een stem die verdiend om gehoord te worden.

Wat een geweldige trilogie is deze Wondervrouwen reeks toch! Heerlijk om verder te gaan waar het vorige boek eindigde en mij terug te kunnen verliezen in het leven van deze vier vrouwen in de '60.

De tijdsgeest van de jaren '60 zette Stephanie Schuster wederom krachtig neer. Alles lijkt te kloppen, van hippies, drugs, de Beatles en Elvis tot het Softenonschandaal en de strijd om meer vrouwenrechten. Verwacht bij Alleen het beste zeker geen spannend verhaal, maar eerder een verhaal uit het leven gegrepen. De prachtige personages en de sterke verhaallijn zijn het dat het hem doen. In afwisselende perspectieven komen de personages aan bod, waar ze je meteen meeslepen in hun leven en  dagelijkse obstakels.

Weer enorm genoten van dit tweede deel van de Wondervrouwen reeks. Alleen het beste is een meeslepend, hartverwarmend en gezellig verhaal over vriendschap, levenslust en dromen. Een verhaal met een sterk einde dat mij doet hunkeren naar het derde deel!

Specificaties

Uitgever: Signatuur

Prijs: Paperback €25,99 E-book €14,99 Luisterboek €17,99

Publicatiedatum: 2 mei 2023

Aantal pagina's: 480

ISBN: 9789056727161

Met dank aan Standaard Uitgeverij voor het recensie exemplaar. Dit heeft mijn mening niet beïnvloed.