Als in een droom- Liz Braswell

04-06-2024

Wat als de schone slaapster nooit wakker was gekust?

Fantasy/sprookje

A twisted tale #3


Er is een volledig koninkrijk aan mensen in slaap gevallen, overgeleverd aan Malafides grillen, en ze rekenen op jou om hen te redden.
Dit is jouw queeste.
Dit is jouw avontuur.

Aurora leeft al jaren in het Kasteel der Doornen onder de leiding van haar geliefde tante Malafide. Het kasteel is immers nog de enige veilige plek in deze wereld, want daarbuiten, daarbuiten is alles alleen maar dood en verderf. Aurora weet niet beter dan dat dit de schuld is van haar ouders, die al jarenlang gevangen zitten in de kerkers van het kasteel.

Naast de grote doorns beschermen ook vreemde wachters en wezens de poorten. Maar wanneer Aurora een gesprek opvangt van Malafide en een moord ziet gebeuren met haar tante als dader begint ze te twijfelen aan alles wat ze ooit kende. Ze besluit te vluchten.

Met Malafide op haar hielen, de ontmoeting met de prins en het terugvinden van de feeën doet ze er alles aan om te ontsnappen aan deze wereld. Een wereld als in een droom…

'De strijd is nog maar net begonnen.'

De A twisted tale-serie blijft me steeds weer verbazen, zo ook weer met deze Als in een droom

Ondanks het verhaal in het begin best wel verwarrend was, wordt dit naarmate de pagina's vlotten echt wel heel wat duidelijker. Het is ook die verwarring waar Aurora in het verhaal zelf mee te kampen heeft.

A twisted tale was deze keer héél erg ver van het oorspronkelijke sprookje verwijderd. Ik miste wat originele elementen, maar anderzijds heeft Liz Braswell hiermee wel héél erg out of the box gedacht, en is dat dan ook wel héél leuk.

Naast Doornroosje, neemt ook Prins Philip in Als in een droom een heel prominente plaats in. Hij is als het ware de redder in nood. Al kan Aurora zichzelf ook wel best redden hoor!

Als in een droom leest erg vlot en sprookjesachtig, toch raakte ik er op de ene of andere manier niet erg snel doorheen. Misschien was het gewoon het verkeerde moment om dit boek te lezen? Of liet de ontknoping toch wat te lang op zich wachten?

Als in een droom is een héél erg twisted maar toch magisch en sprookjesachtig verhaal over de ongelooflijke diepe slaap van een mooie prinses. Een prinses die voor een keertje niet zomaar kan worden wakker gekust.

'Wens geen dingen die nooit mogen uitkomen.'

Specificaties

Uitgever: BigBalloon

Prijs: Hardcover €18,99

Publicatiedatum: 23 augustus 2023

Aantal pagina's: 466

ISBN: 9789047862475

Met dank aan Uitgeverij Big Balloon voor het recensie exemplaar. Dit heeft mijn mening niet beïnvloed.