Avondmensen- Caroline van Keeken

27-06-2023

Roman

Het. Is. Ook. Mijn. Zoon.
Zo simpel. Vijf woorden.

Wanneer de 29-jarige Boris na een mentale crisis terug thuis komt wonen, verandert alles. Het gezin lijkt in twee kampen verdeeld te worden. Boris vader Simon en Boris oudste zus Alice vinden dat Boris hulp nodig heeft. Ze zijn het er samen over eens dat Boris agressieve woede-uitbarstingen een gevaar zijn voor iedereen. Maar Boris moeder Heleen en Boris jongere zus Noor zien dat anders. Ze volgen Boris zijn gedachten in de duisternis en geven hem het voordeel van de twijfel. Hoe langer Boris thuis woont, hoe verder het ganse gezin van elkaar komt af te staan. Zullen sommige inspanningen voldoende zijn om de brokken terug te lijmen?


'Boris houdt niet van de ochtend en de middag, die slaat hij dan ook het liefst over. Avondmensen zijn heel bijzondere mensen. Die moet je overdag niet lastigvallen.'

Caroline van Keeken schreef met Avondmensen een intrigerende roman over de moeilijkheden in een gezin. Met haar filmische, duidelijke schrijfstijl neemt ze je mee in het leven van Simon en Alice. De gevoelens die Boris bij hun oproept, de onmacht die ze voelen en vooral het gemis om gehoord te worden. Hoe iedereen op een andere manier met Boris omgaat, wat zorgt voor verwarring, eindeloze discussies en vervreemding van liefde. Hoe schuldgevoel de bovenhand kan nemen en angst de leidraad in ieders leven wordt.

Avondmensen is een prachtig maar tragisch romandebuut over angst, onzekerheid, hoop, schuldgevoel en verlies.

Specificaties

Uitgever: Alfabet

Prijs: Paperback €22,99 E-book €9,99 Luisterboek €14,99

Publicatiedatum: 31 maart 2023

Aantal pagina's: 222

ISBN: 9789021340425

Met dank aan Uitgeverij Alfabet voor het recensie exemplaar. Dit heeft mijn mening niet beïnvloed.