Avondrood- Corina Bomann

15-03-2024

Historische roman

Waldfriede #3

Ze huilde om de moeder die haar kind en bijna ook haar leven had verloren. Ze huilde om de jongen die zonder zijn moeder zou opgroeien en die haar zou vergeten. Ze huilde om haar land, dat zo veranderde dat ze het echt niet meer begreep, al was ze nog jong.

Berlijn, 1939

De jonge Helene kan aan de slag in het Waldfriede- ziekenhuis als arts- assistent. Ze opent haar warme hart voor haar patiënten en deinst er niet voor terug om zelf initiatief te nemen. Toch wordt dit haar vaak niet in dank afgenomen door het hoofd chirurgie Dr. Hintze. Hij is fervent nationaal- socialist en druist daardoor in tegen alles waar Helene in geloofd.

Wanneer Duitsland Polen binnenvalt, en al snel meerdere landen de oorlog aan Duitsland verklaren, stijgt de onrust in het ziekenhuis. Helene vindt rust in de armen van Timo, de tuinman van Waldfriede. Maar wanneer ook hij naar het front wordt gestuurd, blijft Helene achter in angst en chaos.

De maanden gaan voorbij en het einde van de oorlog lijkt nog lang niet in zicht. Maar wanneer Duitsland aan de verliezende hand lijkt te zijn, wordt het steeds gevaarlijker in het Waldfriede-ziekenhuis.

Avondrood is alweer het derde deel van deze mooie Waldfriede-serie. De serie die gebaseerd is op het dagboek van verpleegkundige Hanna, aangevuld met fictie uit de hand van de auteur, wist ook met dit derde deel mijn hart te veroveren.

Haar beeldende schrijfstijl, die moeiteloos emoties weet over te brengen in combinatie met een krachtige verhaallijn doen het hem elke keer weer. Geen idee hoe Corina Bomann dit telkens weer klaarspeelt, zonder al te veel gebeurtenissen of spanning wist ze mij weer eens te boeien van begin tot einde.

Deze keer is Helene het hoofdpersonage in het verhaal, maar geen nood, ook verpleegkundige Hanna komt heel erg vaak aan bod. Zij is immers de lijm die al deze delen van Waldfriede bij elkaar houdt.

Na deze drie delen gelezen te hebben, voel ik mij ondertussen al helemaal thuis in de Waldfriede familie. Een familie waar je kan rekenen op elkaar, op warmte en op saamhorigheid.

Avondrood is een warm verhaal over wanhoop, angst, verraad, oorlog, verboden liefde en verdriet. Maar bovenal een verhaal over vechten waar je voor staat, geloven in het goede en vertrouwen op jezelf.

Specificaties

Uitgever: Boekerij

Prijs: Paperback €22,99 E-book €13,99 Luisterboek €19,99

Publicatiedatum: 10 oktober 2023

Aantal pagina's: 576

ISBN: 9789022599006

Met dank aan Uitgeverij Boekerij voor het recensie exemplaar. Dit heeft mijn mening niet beïnvloed.