Boven de wolken- Jenny Colgan

25-09-2023

Feelgood

Summer Skies #1

'Ik maakte deel uit van het vliegtuig, we vormden een eenheid, terwijl we samen deden waarvoor we allebei geboren waren.'

Morag McGinty groeit op in een vliegeniersfamilie. Generaties lang werd de passie om te vliegen doorgegeven, zo ook aan Morag. Wanneer Morags opa ziek in bed ligt met een griepje, is het aan Morag om de lokale vliegroute van de Schotse eilanden tijdelijk over te nemen. Maar wanneer een onverwachte storm Morag noodgedwongen laat landen op een onbewoond eiland zit ze pas echt in de penarie. De enige die op het eiland te vinden is, is de vreemde Gregor Cameron, de opzichter van het eiland. Een primitief onderkomen, geen radioverbinding, geen elektriciteit en het gezelschap van een man die meer houdt van zijn geit Frances dan van mensen. Zal Morag gered worden van het eiland voordat ze stilaan gek wordt?

Summer Skies, een nieuwe serie van Jenny Colgan, daar juichen we altijd voor! Een gans andere cover dan ik van Jenny Colgans boeken gewend ben, maar toch nog zo typerend Jenny.

Hoewel het een Jenny Colgan verhaal is, had ik toch een tijdje moeite om in het verhaal te komen. Uiteraard is het een nieuwe serie, en is er de nodige opbouw nodig om de andere delen op verder te breien. Tot mijn groot plezier werd het verhaal halverwege wel weer helemaal Jenny Colgan. De vlotte, beeldende schrijfstijl die we van haar gewend zijn, met de nodige humor, verrassende gebeurtenissen en uiteraard het prachtig beschreven Schotse landschap.

Het eerste deel van deze nieuwe serie mag dan geen hoogvlieger zijn, maar dat zal me zeker niet tegenhouden om ongekende hoogtes te betreden met deel twee!

Specificaties

Uitgever: Luitingh- Sijthoff

Prijs: Paperback €21,99 E-book €13,99 Luisterboek €14,99

Publicatiedatum: 27 juni 2023

Aantal pagina's: 320

ISBN: 9789021039923

Met dank aan Uitgeverij Luitingh- Sijthoff voor het recensie exemplaar. Dit heeft mijn mening niet beïnvloed.