Branduren- Cobi Van Baars

25-03-2024

Roman

Naomi is van na de brand. Van haar bestaat alles nog.

Wanneer de hoogzwangere Naomi beslist om de ganse familie deel te maken van de geboorte van haar eerste kind, had ze nooit kunnen verwachten dat deze ingrijpende gebeurtenis zoveel verandering teweeg kon brengen. De te kleine ruimte, gesponnen rond de herinneringen van vroeger. Teveel. Teveel van alles. Geheimen komen bovendrijven, irritaties steken de kop op en de kwetsbaarheid wordt iedereen teveel. Het begin van een leven, maar het einde van zoveel meer.

'Het stof dat je meezeult, wordt je op een dag te veel.'

Branduren wordt verteld door de ganse familie. Elk familielid komt beurtelings aan bod en elk nieuw hoofdstuk wordt stevig met het vorige verweven. Cobi Van Baars duidelijke, korte zinnen zitten bomvol kracht en gevoel. Haar beeldende, haast filmische manier van schrijven laten je tot diep in het verhaal doordringen en meebeleven.

Branduren is een echte page-turner vol krachtige en aangrijpende emoties. Een tikkeltje humor, maar vooral hard, heftig, aangrijpend en rauw. De dramatische en intieme wendingen geven je stof tot nadenken en laten je vaak even achter in totale stilte.

Het verhaal mag dan wel klein gehouden zijn, maar net daarin zit zijn kracht en zijn schoonheid. Geen emotie wordt vermeden, geen hindernis uit de weg gegaan. Elk woord, elke zin is doordrongen van gevoel dat je raakt tot diep in je binnenste.

Branduren, onmogelijk om niet te voelen. Onmogelijk om niet te lezen.

Er was alleen nog 'de brand'. Er was een 'voor de brand' en er was een 'na de brand' en over de scheidslijn daartussen werd nooit meer gesproken.

Specificaties

Uitgever: AtlasContact

Prijs: Paperback €17,50 E-book €9,99 Luisterboek €13,99

Publicatiedatum: 22 februari 2024

Aantal pagina's: 256

ISBN: 9789025475819

Met dank aan Uitgeverij AtlasContact voor het recensie exemplaar. Dit heeft mijn mening niet beïnvloed.