Buren- Danielle Steel

07-08-2023

Roman

Meredith White leeft al jaren een kluizenaarsbestaan in haar herenhuis in San Francisco. Ooit was ze een bekende Hollywoodster, maar door een tragische gebeurtenis in Merediths privéleven kwam er abrupt een einde aan haar carrière. Het is eenzaam in Merediths huis, maar gelukkig heeft ze haar trouwe huismeesters Jack en Debbie die al jarenlang lief en leed met Meredith delen.

Wanneer San Francisco op een zomeravond plots getroffen wordt door een stevige aardbeving, en vele huizen in de buurt van Merediths statige herenhuis onbewoonbaar worden verklaard, steekt ze onmiddellijk de handen uit de mouwen en nodigt ze haar dakloze buren uit om zolang het nodig is bij haar te logeren. Naarmate de dagen verstrijken, bloeit Meredith gans op van de zorg en liefde voor haar buren. Echter zijn Merediths huismeesters Jack en Debbie, allesbehalve blij met de logees. Meredith leert iedere buur beter kennen, aanhoort hun verhaal en begint bovenal genegenheid te voelen voor ieder van hun. Toch is niet alles wat het lijkt en zal Meredith voor een vervelende kwestie komen te staan.

Zoals ik van Danielle Steel gewend ben, leest ook Buren als een sneltrein. Telkens weer vlieg ik op een aangename wijze door Danielles boeken heen. Het verhaal wordt verteld vanuit het perspectief van Meredith, de voormalige Hollywoodster. Ze maakte in het verleden tragische gebeurtenissen mee, die je als lezer toch wel weten aan te grijpen. Ook één van Merediths buren zit in een moeilijke en gevaarlijke situatie waarop Danielle Steel dieper ingaat en je zo confronteert met heftige voorvallen. Meestal blijven Danielle Steels boeken tamelijk op de oppervlakte, maar dat gevoel had ik minder bij Buren.

Een heftig, maar liefdevol verhaal over de verwoestende kracht van de natuur en de helende kracht van vriendschap.

En je weet wat ze zeggen, beter een goede buur dan een verre vriend 😉

Specificaties

Uitgever: Luitingh- Sijthoff

Prijs: Paperback €21,99 E-book €12,99 Luisterboek €14,99

Publicatiedatum: 15 juni 2023

Aantal pagina's: 320

ISBN: 9789021040929

Met dank aan Uitgeverij Luitingh- Sijthoff voor het recensie exemplaar. Dit heeft mijn mening niet beïnvloed.