Buurtgetijden- Elisabeth Vincke

04-09-2023

Roman

Te vaak heb ik gedacht: wat als? Uiteindelijk is er altijd een 'wat als'. Wat echt telt, is 'wat is'.

Camille en Renée mogen dan wel zussen zijn, qua persoonlijkheid kunnen ze niet verder uit elkaar liggen. Waar Camille onzeker is, werkt als zelfstandige vertaler en nog steeds rouwt over haar oude liefde Samuelle, is Renée een extraverte stewardess en tevens een echte roddelkont. Ze wonen al tijden samen in een fijn appartementje. Maar wanneer oma door een heupoperatie tijdelijk moeilijkheden heeft met de trap in haar huisje, besluiten de twee zussen om te ruilen van woning. Camille en Renée komen terecht in een buurt waar iedereen elkaar kent en uitgebreid praatjes maakt op straat, alles wat ze dus niet gewend zijn.

Toch ontstaat er ongewild een band tussen de zussen en buurtbewoners. Levensverhalen worden verteld, ervaringen uitgewisseld. Elke buur heeft zijn eigen verhaal, maar wat is het verhaal van 'de zwijger'? Die steeds lijkt op te duiken wanneer je hem het minst verwacht.

Wat een leukerd is deze cover! Eentje die helemaal aansluit bij dit fijne verhaal. Buurtgetijden leest als een trein. De intrigerende buurt waar Camille en Renée terecht komen neemt je mee van begin tot einde. Elisabeth Vincke weet op luchtige en soms best grappig manier de moeilijkste onderwerpen aan te snijden. Eenzaamheid en spijt worden uitvoerig besproken zonder zwaarmoedig te worden.

Buurtgetijden is een heerlijke roman over saamhorigheid, een sociaal vangnet, dromen en vriendschap. Een roman om je eventjes helemaal in te verliezen.


Specificaties

Uitgever: Houtekiet

Prijs: Paperback €22,99 E-book €17,99

Publicatiedatum: 24 mei 2023

Aantal pagina's: 208

ISBN: 9789052401737

Met dank aan Uitgeverij Houtekiet voor het recensie exemplaar. Dit heeft mijn mening niet beïnvloed.