Café Morgen- Renée Kapitein

22-05-2023

Roman

Ik was hier al lang. Ik had vijf eigenaren gehad. Ik had de buurt zien veranderen, mijn gasten zien veranderen. En ik was zelf al vaak veranderd. Als ik niet op dezelfde plek had gestaan, had ik mezelf nauwelijks herkend. Misschien zou ik me moeten afvragen wat ik was. Of ik nog wel was. Maar dat deed ik niet. Ik ben een kroeg. Ik ben enkel ruimte.

Café Morgen, een café waar je thuiskomt.

Café Morgen, waar Loes zichzelf terugvond wanneer ze na een onzekere periode in haar leven begon te werken als barvrouw.

Café Morgen, waar Marijke, de eenzame tachtigjarige buurvrouw gezelschap zoekt en vindt.

Café Morgen, waar Tracey na een zoveelste date haar verhaal kan doen.

Café Morgen, waar Piloot zich manifesteert als een pilote, in plaats van de huisalcoholiste.

Café Morgen, waar Roos meer kan zijn, dan alleen maar moeder.

Café Morgen, een café veel meer dan alleen maar dat.

Renée Kapitein schreef met Café Morgen een heerlijke, hartverwarmende roman over jezelf kunnen zijn in deze hedendaagse wereld. Situaties lijken rechtstreeks uit mijn gedachten geplukt, en zullen zeker en vast herkenbaar zijn voor vele van ons. De korte hoofdstukken, korte zinsbouw en onomwonden schrijfstijl van Renée Kapitein zorgen voor een enorm vlot verhaal. Op een avondje was ik er doorheen. Toch slaagt Renée Kapitein erin om elke pagina weer je nieuwsgierigheid te wekken en je te verrassen op de volgende.

Café Morgen is veel meer dan alleen maar een verhaal over een café en vijf vrouwen. Het is een verhaal over onzekerheid, aanvaarding, dromen, mentale gezondheid, wensen en bovenal over houden van jezelf. Een verhaal dat voelt als een warme omhelzing.

Trots is niet als glas. Trots is als een klaproos, het ziet er fleurig uit maar bij het minste geringste laat ze haar blaadjes los, vallen ze uit en is er niets anders over dan een harige steel.

Specificaties

Uitgever: Ambo|Anthos

Prijs: Paperback €22,99 E-book €12,99 Luisterboek €13,99

Publicatiedatum: 29 maart 2023

Aantal pagina's: 254

ISBN: 9789026356209

Met dank aan Uitgeverij Ambo|Anthos voor het recensie exemplaar. Dit heeft mijn mening niet beïnvloed.