Café Zon & Zee- Jenny Colgan

24-04-2023

Roman

Café Zon & Zee #1

Flora McKenzie groeide op op het prachtige eiland Mure in Schotland. Maar terwijl de andere bewoners van het eiland zich vrij voelen en één met de natuur, voelde Flora zich gevangen in het web van het dorpsleven en vluchtte naar Londen. Wanneer haar moeder ziek werd, keerde Flora nog één keer terug naar het eiland, maar kon na haar overlijden niet snel genoeg terug in Londen zijn. Als Flora voor haar werk naar Mure moet, zakt haar de moed in de schoenen. Een confrontatie met haar vader en broers is wel het laatste dat ze voor ogen had. Maar eens aangekomen in Mure, lijken Flora's ogen eindelijk de schoonheid van het eiland te zien, de warmte van haar jeugdvriendin Flora te voelen en de rust waar ze zo naar verlangd te vinden. Als Flora het oude receptenboek van haar moeder terugvindt, lijkt alles in stroomversnelling te veranderen. Maar zal ze wederom vluchten naar Londen of haar hart eindelijk verliezen aan Mure?

Ik ben hopeloos verliefd op Schotland en op de heerlijke schrijfstijl van Jenny Colgan. Ze pakt je van begin af aan in met haar charme, en laat je door haar beeldende, gedetailleerde schrijfwijze genieten van de vergezichten van Schotland, de woeste natuur en de kolkende zee. Het verhaal wordt vertelt vanuit het perspectief van Flora, een onzekere jonge vrouw die wegvlucht voor haar ware ik en die de confrontatie met haar verleden het liefst voor eeuwig en altijd uit de weg wil gaan. Doorheen het verhaal begrijp je Flora's reacties uit het verleden beter en kan je haar alleen maar in je hart sluiten.

Ook slaagt Jenny Colgan erin om fantastische gerechten, heerlijk geurend te omschrijven, waardoor ik meermaals met een rommelende maag zat te lezen. Leuk extraatje, de recepten vind je terug achteraan in het boek!

Café Zon & Zee is een vlot, hartverwarmend, meeslepend verhaal over aanvaarding, rouwen en bovenal om een plaats te vinden waar je hart tot rust komt.

Specificaties

Uitgever: Lijtingh- Sijthoff

Prijs: Paperback €12,99 E-book €12,99 Luisterboek €14,99 Tweedehandsgelukje €4,50

Publicatiedatum: 20 december 2018

Aantal pagina's: 416

ISBN: 9789024579143