Chaos- Ellen Am Hartl

06-05-2024

Spirituele roman

Zussen Lora en Ellie hebben beide de magische gave der dromen. Ondanks ze dankzij deze gave verbonden zijn, zijn ze de laatste jaren uit elkaar gegroeid. Hun persoonlijkheden, die haast niet verder uit elkaar kunnen liggen, maken het hun moeilijk om terug verbinding met elkaar te vinden. De enige familie die ze echter nog hebben zijn elkaar.

Maar wanneer de zussen door een toevallige vondst terug in contact komen met elkaar, ontdekken ze dat de tekens die ze beide in hun dromen doorkrijgen, verontrustend veel op elkaar gelijken. Chaos is op til. Maar zullen ze hun jarenlange onenigheid aan de kant kunnen zetten om samen de kracht te vinden om deze chaos ten onder te brengen?

Ellen Am Hartl schreef met Chaos haar romandebuut. De aantrekkelijke cover en achtergrondinformatie over Ellen Am Hartl zelf maakte mij enorm nieuwsgierig naar het verhaal.

Werd mijn nieuwsgierigheid beloond? Nou en of.

Wat mij het allereerst opviel aan het boek, was dat de hoofdstukken aftellen in plaats van optellen. Zo merk je al snel, dit verhaal, dit wordt bijzonder.

Ellen Am Hartl heeft een duidelijke en rechttoe rechtaan schrijfstijl, wat zorgt voor een verhaal dat vlot, fijn en onomwonden leest. Ik werd al tamelijk vroeg in het verhaal meegesleept door het mysterie, maar ook door de spiritualiteit. De (maan)magie wordt op een aangename wijze aangebracht in het verhaal, niet overheersend of sterk. Maar eerder aangenaam, intrigerend en bijzonder. Je word je als lezer bewust van de magie in het dagelijkse leven. Magie die we jammer genoeg te vaak over het hoofd zien.

Chaos was werkelijk moeilijk weg te leggen, en deed me nadenken over de schoonheid van spiritualiteit. Héél erg genoten van dit bijzonder debuut. Ik zit alvast al klaar voor je volgende roman Ellen!

Specificaties

Uitgever: Eigen beheer

Prijs: Paperback €24,00 E-book €12,00

Publicatiedatum: april 2024

Aantal pagina's: 252

ISBN: 9789464986129

Met dank aan Ellen Am Hartl voor het recensie exemplaar. Dit heeft mijn mening niet beïnvloed.