Christopher- Stefan Clasener

11-12-2023

Dark fantasy

#1

'Hoe...hoe kan jij nog leven?'

Wanneer de dertigjarige Christopher na een relatiebreuk in zak en as zit, besluit zijn beste vriend Jonathan hem uit die alles verzwelgende duisternis te trekken. Hij neemt Christopher mee op een uitje naar Alaska, waar zijn familie een hut heeft. Maar als Christopher na meermaals gewaarschuwd te zijn door Jonathan, toch besluit een avondwandeling door de ijzige koude te maken is het Christophers hond Tyson die aan de, rand van het bos iets bedreigends opmerkt. Met niet meer dan het licht van de maan volgt Christopher het pad dat zijn dierbare hond eerder nam. Maar wat hij dan ontwaart in het maanlicht, zal levensveranderend blijken te zijn.

Christopher is het eerste deel van een serie, maar ondanks dat had het verhaal niet veel opbouw nodig. Al héél snel in het verhaal weet Stefan Clasener de spanning op te drijven tot een hoogtepunt, spannende hoogtepunten waarmee het ganse verhaal van Christopher doorspekt is. Door deze nagelbijtende spanning werd ik dan ook razendsnel meegesleept in het verhaal. Verrassende gebeurtenissen volgen elkaar razendsnel op en zorgen dan ook voor een hoog OMG-gehalte.

Het verhaal van Christopher zit echt goed in elkaar en door de filmische manier waarop Stefan Clasener het verhaal brengt, is het zo makkelijk om je erin te verliezen.

Toch had ik het soms wat moeilijk met details die wat vaker dan nodig herhaald werden en ook de zinsbouw ondervond ik af en toe als storend.

Het onverwachte einde zorgt voor een stevige trigger naar het tweede deel van deze reeks en geeft je de kans om te gissen naar wat er nog meer zal gebeuren in Christophers leven.

Christopher is een duister mysterieus verhaal over ongeziene wezens, luguber, mysterieus, spannend en elke pagina weer verrassend.

'De hel is op ons neergedaald.'

Specificaties

Uitgever: BoekScout

Prijs: Paperback €22,50

Publicatiedatum: 6 oktober 2023

Aantal pagina's: 266

ISBN: 9789464687910

Met dank aan Stefan Clasener voor het recensie exemplaar. Dit heeft mijn mening niet beïnvloed.