Cumulus- Neal Shusterman

17-04-2023

Fantasy

Deel twee in de Arc of Scythe- trilogie

Een jaar nadat Citra de begeerde Zeis-titel kreeg en Rowan van de aardbol verdween, lijkt er van alles fout te lopen in 'Zeisenland'. De geheimzinnige Zeis Lucifer, elimineert andere corrupte Zeisen en lijkt onaanraakbaar. Ondertussen voert Citra haar taak als Zeis uit volgens haar eigen methode, maar deze wordt amper goedgekeurd door de Orde, en laat heel wat stof opwaaien.

De Cumulus, de supercomputer die alles ziet en alles steeds lijkt op te lossen, staat machteloos tegenover deze grillen die de rangorde verstoren. Maar wat wanneer het helemaal misloopt met de Orde? Slaagt de Cumulus erin om zichzelf te overtreffen en de rangorde te herstellen?

Zeis, het vorige deel van de Arc of Scythe- trilogie had mij van mijn sokken geblazen, de lat voor het tweede deel van deze reeks lag dus automatisch al wat hoger.

Het verhaal wordt verteld vanuit verschillende perspectieven, zodat je uit verschillende hoeken, oog op de situatie krijgt. Uiteraard zijn Citra en Rowan net zoals in Zeis, nog steeds de hoofdpersonages, toch is de rode draad van het verhaal de Cumulus. Het concept van deze trilogie is nog steeds leuk, maar de verrassende componenten die je in het eerste deel had, miste ik wat in deel twee. Het verhaal bleef wat meer op de oppervlakte waardoor ik ook wat spanning miste.

Maar…Het einde maakt veel goed! Neal Shusterman weet een lezer zeker en vast nieuwsgierig te maken naar een volgend deel!


Specificaties

Uitgever: Pelckmans Uitgevers

Prijs: Hardcover €22,50 E-book €12,99

Publicatiedatum: 22 december 2022

Aantal pagina's: 522

ISBN: 9789464291681