De acht levenslessen van Clara Klein- Sara Brunsvold

28-07-2023

Roman

'Ik heb veel moeilijke dingen gedaan. Maar moeilijke dingen brengen uiteindelijk vaak de grootste zegeningen.'

De jonge Aidyn Klein is journaliste, maar vindt dat ze lang niet genoeg kansen krijgt om mooie artikels te schrijven. Een enorme flater op haar werk zorgt er dan ook nog eens voor dat ze gedegradeerd wordt tot memoriams schrijven. Haar eerste memoriam brengt haar naar de terminale afdeling van een verzorgingstehuis. Ze maakt kennis met Clara Klein, een kranige 79-jarige dame die in afwachting van de dood haar verhaal met veel plezier wil delen. Hoe verder Clara's verhaal vordert, hoe meer Aidyn haar hart verpand aan de oude weduwe, en hoe duidelijker ze de boodschap van Clara leert te begrijpen.

De acht levenslessen van Clara Klein wordt afwisselend vertelt vanuit het perspectief van Clara en Aidyn. De verhaallijn van Clara maakt de nodige tijdssprongen naar het verleden en geven op deze manier het verhaal diepgang en duidelijkheid. Vlot, aangenaam en vooral verrassend vond ik De acht levenslessen van Clara Klein. Ondanks ik eerst nog al wat sceptisch tegenover het 'Godgegeven' in dit verhaal stond, stoorde het mij totaal niet. Het is juist het geloof van Clara dat het verhaal de nodige warmte en rust geeft.

De acht levenslessen van Clara Klein is een bijzonder, hartverwarmend verhaal over vriendschap en geloof. Een verhaal dat je omringd met warmte en liefde.

Een moeder die aan het bevallen is, telt de korte pauzes tussen de weeën om te voorspellen wanneer haar baby voor het eerst zal ademhalen. Geliefden van een stervende tellen de langgerekte pauzes tussen de ademteugen om het moment van de laatste ademhaling in te schatten. Van de vele tegenstellingen in het leven is dat misschien wel de bitterste.

Specificaties

Uitgever: KokBoekencentrum

Prijs: Paperback €22,99 E-book €9,99

Publicatiedatum: 20 april 2023

Aantal pagina's: 350

ISBN: 978909734264

Met dank aan Uitgeverij KokBoekencentrum voor het recensie exemplaar. Dit heeft mijn mening niet beïnvloed.