De Amerikaanse- Catherine Bardon

16-10-2023

Roman

De familie Rosenheck #2

Ik begon aan een nieuw hoofdstuk van het leven van de Rosenhecks in Amerika.
Mijn eigen hoofdstuk.

De 21-jarige Ruth droomt ervan als journaliste in de voetsporen van haar vader te treden. Na zijn overlijden beslist ze dan ook om haar geboorteland de Dominicaanse Republiek achter haar te laten en de reis te maken naar New York om daar haar dromen na te jagen. Tijdens haar boottocht naar 'The Big Apple' ontmoet ze Arturo, een 17-jarige jongen die ze al snel de bijnaam 'zakdoekje' geeft en die in de rest van haar reis nog een grote rol zal spelen. De weg naar haar dromen lijkt niet zo makkelijk als Ruth aanvankelijk dacht. De verscheidenheid aan mensen, de vele liefdes en de ontworteling van haar geboorteland spelen haar parten. Haar weg naar volwassenheid wordt een ware zoektocht naar zichzelf. Een zoektocht met vallen en opstaan.

'Je kunt je kinderen slechts twee dingen meegeven: wortels en vleugels. Nu is het moment om uit te vliegen, mijn liefste.'

De Amerikaanse is het tweede deel in De familie Rosenheck trilogie. Kijk nu die cover, hoe heerlijk is die! Een mooi geheel met de cover van De Ontwortelden, het vorige deel van de trilogie.

Vooraan vind je onmiddellijk een personagelijst terug. Deze geeft je niet alleen informatie over de personages, maar ik haalde er ook veel uit over het vorige boek. Zo was mijn geheugen ineens opgefrist voor ik begon aan het eigenlijke verhaal. Toch is dit boek niet alleenstaand te lezen. Je hebt het gevoel en het verhaal van het eerste deel echt nodig.

Het verhaal wordt verteld vanuit het perspectief van Ruth, een 21- jarige vrouw die haar dromen najaagt. Van begin af aan werd ik al meegesleept in Ruths reis. Catherine Bardon neemt je mee doorheen Ruths struggels met de liefde, haar nationaliteit, haar geloof en haar wortels. Ik wist al snel weer, waarom ik deel één van De familie Rosenheck als toenmalige maandfavoriet gekozen had. Dit is heel fijn leesvoer! Catherine Bardon weet op zulke manier het verhaal te brengen, dat het zo realistisch voelt. Het leest haast als een zelfgeschreven dagboek. Deze heerlijke, beeldende schrijfwijze, doorspekt met historische gebeurtenissen (die deels ook het verhaal leiden) zorgen voor een top verhaal. Ik ben fan van deze reeks en kan alleen maar hopen dat het derde deel snel bij de drukker ligt!

Voor lezers van De Wondervrouwen- reeks.

De Amerikaanse is een verhaal over de zoektocht naar jezelf doorheen een verleden van ontworteling en onwetendheid. In een toekomst van twijfels, onzekerheid en onrechtvaardigheid.

Specificaties

Uitgever: Mozaïek Uitgevers

Prijs: Paperback €24,99 E-book €12,99

Publicatiedatum: 13 juni 2023

Aantal pagina's: 512

ISBN: 9789023961642

Met dank aan Uitgeverij Mozaïek voor het recensie exemplaar. Dit heeft mijn mening niet beïnvloed.