De assistente van de chirurg- Audrey Blake

11-09-2023

Historische roman

Nora Beady #1

Londen, 1845

Nadat Nora Beady op achtjarige leeftijd haar ganse familie verliest aan cholera, neemt de befaamde chirurg Horace Croft haar in huis. Onder het toeziend oog van de huishoudster en Dr. Croft groeit Nora op tussen de zieken en lijken tot een statige jongedame. Echter, achter die façade schuilt een jonge vrouw met liefde voor chirurgie en lichamelijk onderzoek. Anatomische tekeningen, illegale dissecties, hechtingen…niets is Nora vreemd. Toch moet dit alles in het geheim gebeuren, want het is immer streng verboden om als vrouw geneeskunde te beoefenen.  Wanneer Dr. Croft een nieuwe inwonende chirurg aanneemt in zijn praktijk, wordt Nora enorm beperkt in haar doen en laten. Toch weet ze een belangrijke medische ontdekking te doen. Zal ze durven opkomen voor haar eer en zichzelf in gevaar brengen? Of verloochend ze zichzelf en laat ze haar mannelijke collega's veiligheidshalve de eer opstrijken?

Wat een heerlijk verhaal is De assistente van de chirurg wel niet! Genoten met de grote G! De sterke verhaallijn neemt je in dit eerste deel van de trilogie mee naar de straten van Londen in 1845. Nora Beady, het hoofdpersonage in dit verhaal, is een dappere, krachtige jonge vrouw die vecht voor haar passie en zo de lezer het ganse boek door vasthoudt. Audrey Blakes (wist je dat dit een pseudoniem van de twee auteurs Jaima Fixsen en Regina Sirois is?!) beeldende schrijfwijze, laat je verdwijnen in het verhaal. De gedetailleerde beschrijvingen van soms best wel lugubere operaties, verwondingen of dissecties geven je nog meer dat natuurgetrouw gevoel. De historische feitjes zijn talrijk aanwezig en dragen bij tot dit prachtig, levensecht verhaal.

Ten slotte maakt voor mij de noot van beide auteurs dit verhaal helemaal af. Laat deel twee van deze prachtige serie maar snel komen!

De assistente van de chirurg is een sterke historische roman over passie, durf, dromen, liefde, angst, ambitie en recht. Een roman over de liefde voor geneeskunde, en de kracht om te genezen.

Specificaties

Uitgever: KokBoekencentrum

Prijs: Paperback €22,99 E-book €9,99 Luisterboek €14,99

Publicatiedatum: 11 mei 2023

Aantal pagina's: 368

ISBN: 9789029734370

Met dank aan Uitgeverij KokBoekencentrum voor het recensie exemplaar. Dit heeft mijn mening niet beïnvloed.