De bibliotheek van geheime dromen- Michiko Aoyama

12-06-2023

Roman

'Waar bent u naar op zoek?'

Vijf willekeurige personen zitten vast in hun leven. Ze staan voor een muur en weten niet hoe erover, erdoor of er omheen te raken. Maar wanneer het lot hun naar de kleine bibliotheek in Tokio brengt en ze kennismaken met de bibliothecaresse Mevr. Komachi, verandert hun leven voorgoed.

'Waar bent u naar op zoek?'

Mevr. Komachi bezit de bijzondere gave van een luisterend oor, en hoort meer dan dat de bezoeker haar werkelijk vertelt. Wanneer ze de juiste boeken verzameld heeft, zit er tot elke bezoekers verrassing telkens weer een totaal ander boek bij. Een boek met een bonus. Een boek met een bonus die ieders ogen zal openen.

'In een wereld waarin je niet weet wat er gaat gebeuren, moet je nu doen wat je nu kunt doen.'

De bibliotheek van geheime dromen was voor mij op elke manier een verrassing. Waar de dustcover er niet bepaald opvallend uitziet, is de naked cover prachtig roze!

Maar ook het verhaal heeft mij erg verrast. De bibliotheek van geheimen beslaat vijf kortverhalen die allemaal op de één of andere manier verband met elkaar houden. Doorheen elk van de vijf verhalen is dezelfde rode draad verweven, die van de zoektocht naar het leven. Michiko Aoyama slaagt erin om met een vlotte, ongecompliceerde schrijfstijl een prachtig verhaal neer te zetten. Een verhaal met tal van laagjes en kantjes. Een verhaal dat je de ogen opent en dat je weer laat genieten van de kleine dingen des levens. Een hartverwarmend verhaal boordevol kracht, leven en vertrouwen.

Specificaties

Uitgever: Meulenhoff

Prijs: Gebonden €20,99 E-book €12,99

Publicatiedatum: 22 maart 2023

Aantal pagina's: 288

ISBN: 9789029095907

Met dank aan Uitgeverij Meulenhoff voor het recensie exemplaar. Dit heeft mijn mening niet beïnvloed.