De boekwinkel aan het eind van de wereld- Ruth Shaw

01-09-2023

Roman

Wanneer Ruth Shaw uiteindelijk neerstrijkt in Nieuw-Zeeland heeft ze al een avontuurlijk leven achter de rug. Haar ganse leven was een aaneenschakeling van reizen en nieuwe ontdekkingen. Een nomadenbestaan dat slechts een vlucht was van het verleden. Uiteraard brachten deze reizen Ruth ook ongelooflijk veel geluk, maar ook verdriet vond zijn weg over de landsgrenzen heen. Haar grote liefde Lance brengt hier verandering in. Hij brengt haar rust en geborgenheid. Ruths nieuwe, veilige omgeving zet haar aan het denken over een nieuwe uitdaging. Ze opent een klein boekenwinkeltje in Manapouri, een afgelegen dorp in het verre zuiden van Nieuw-Zeeland. In De boekwinkel aan het eind van de wereld vertelt Ruth je over haar onstuimige leven, haar grote liefde en haar geliefde boekenwinkeltje.

Vanaf de eerste blik op de titel vond ik het boek al heerlijk! Een boek over boeken, dat kan alleen maar fijn lezen worden!

En ja hoor, ik zat er pal op. Ruth Shaw deelt op een fijne, vlotte manier haar levensreis, haar herinneringen en leuke anekdotes uit haar boekwinkeltje. Ondanks dat haar leven niet van een leien dakje ging, weet ze dit op een luchtige manier te omschrijven en doorweeft ze de nodige humor doorheen het ganse verhaal. Ruth Shaws liefde voor boeken straalt gewoonweg van de pagina's af. Ze hield mij steeds geboeid en wist tevens ook mijn hart te verwarmen. De foto's die je middenin het boek terugvindt, versterken dit gevoel alleen maar.

De boekwinkel aan het eind van de wereld is een prachtig verhaal over liefde. Heel veel liefde.

Specificaties

Uitgever: Ambo| Anthos

Prijs: Paperback €22,99 E-book €13,99 Luisterboek €14,99

Publicatiedatum: 8 mei 2023

Aantal pagina's: 302

ISBN: 9789026362248

Met dank aan Uitgeverij Ambo|Anthos voor het recensie exemplaar. Dit heeft mijn mening niet beïnvloed.