De breekbare draden van magie- V.E. Schwab

22-04-2024

Fantasy

Schemering #4

Dit was beter. Dit was echt. Een avontuur waar hij deel van kon uitmaken, een kans om een held te worden.

Zeven jaar na de Vloed – De kleuren van licht

De Hand, een bende in Rood Londen is vastbesloten. Rhy, de koning zonder magie moet van de troon gestoten worden. Maar dat is buiten de beschermelingen van de koning gerekend.

Terwijl Kell nog steeds worstelt met zijn gebroken magie, is Lila nog steeds de machtige Antari van voorheen. Haar gunst die nu ingelost moet worden bij Maris, neemt haar wederom mee op een gevaarlijke missie.

Ondertussen leidt de vijftienjarige Tes haar magische winkel met verve. Haar magie houdt ze angstvallig geheim. Maar wanneer geheimen aan de oppervlakte komen, is ook Tes is gevaar. Zal ze haar krachtige magie gebruiken om Rood Londen te redden of om het te vernietigen?

Een hoofd kan verdwalen, maar het hart kent de weg naar huis.

De breekbare draden van magie is het vierde deel van de Schermering-serie maar tevens ook het eerste deel van een nieuwe trilogie binnenin de Schemering-serie.

Het verhaal van Kell en Lila gaat verder. Maar uiteraard komen er ook massa's andere personages aan bod. Personages die we kennen uit eerdere delen van de Schemering-serie, maar ook allerlei nieuwe personages. Zoals we gewend zijn van V.E.Schwab wordt het verhaal verteld vanuit verschillende perspectieven die mooi samenvloeien. Samen vormen ze een krachtig en sterk geheel. Vooral één van de nieuwe personages, Tes, wist mijn hart te stelen. Ik ben fan!

Op beeldende manier neemt V.E.Schwab je als lezer wederom mee in de vier soorten Londens. Ook in deze De breekbare draden van magie weet ze de verschillende werelden telkens weer krachtig, levendig en gedetailleerd weer te geven. De sterke, meeslepende verhaallijn wordt misschien wel wat traag opgebouwd, maar eenmaal het verhaal goed op gang is, val je van de ene verbazing in de andere en wordt je geconfronteerd met tal van OMG-momentjes.

De dunne grens tussen goed en kwaad wordt aan heel wat uitdagingen blootgesteld en zwaait telkens vervaarlijk van de ene naar de andere kant. Spanning ten top, en inleving op zijn best.

De breekbare draden van magie vlogen me letterlijk rond het hoofd tijdens het verslinden van weer een Schwab. Meer plz!

'Waar je ook gaat, er is geen plek waar ik je niet kan volgen.'

Specificaties

Uitgever: Boekerij

Prijs: Gebonden €26,99 E-book €13,99 Luisterboek €19,99

Publicatiedatum: 16 januari 2024

Aantal pagina's: 704

ISBN: 9789049202040