De Cubaanse dochter- Soraya Lane

08-01-2024

Roman

De verloren dochters #2

Londen, heden

Wanneer Claudia via de notaris bericht krijgt, dat er een  gevonden erfstuk van haar grootmoeder op haar ligt te wachten, is haar nieuwsgierigheid gewekt. Ze ontvangt een klein kistje, met slechts twee aanwijzingen; een visitekaartje van een zekere Christopher Dutton en een tekening van een wapenschild. Al snel brengen de aanwijzingen haar naar Cuba, aanwijzingen die haar zullen leiden naar de afkomst van haar grootmoeder, en dus ook van Claudia zelf. Het is een begin van een zoektocht in de oude geschiedenis van Cuba, maar ook de start van een confronterende zoektocht naar zichzelf.

Het tweede deel van deze serie heeft veel gelijkenissen met het eerste boek, maar toch is het ook weer helemaal anders.

Deze keer neemt Soraya Lane je mee naar Cuba. Een land en omgeving die je door de beeldende schrijfwijze van Soraya Lane haast kan voelen en ruiken. Diens vlotte en korte hoofdstukken zorgen voor een makkelijk, luchtig en duidelijk verhaal, heerlijk om tussendoor te lezen. Een zekere voorspelbaarheid wist zich door de paragrafen door te wurmen, maar dit ondervond ik zeker niet als storend.

Waar sommige delen van het verhaal diepgaand en meeslepend waren, zijn er andere delen die vaak wat meer op de oppervlakte bleven.

De Cubaanse dochter is het ideale tussendoortje om even helemaal tot rust te komen. Het derde deel van de reeks brengt ons naar Griekenland, ik ben alvast heel erg benieuwd welk verhaal zich daar zal ontrafelen.

Specificaties

Uitgever: Oceaan Uitgevers

Prijs: Paperback €20,99 E-book €11,99 Luisterboek €12,99

Publicatiedatum: 12 juni 2023

Aantal pagina's: 304

ISBN: 9789046830918

Met dank aan Uitgeverij Oceaan voor het recensie exemplaar. Dit heeft mijn mening niet beïnvloed.