De drie zussen van Auschwitz - Heather Morris

01-02-2022

Historische roman

Gebaseerd op waargebeurde feiten

Het verhaal

Toen ze klein waren, beloofden de Joodse zusjes Cibi, Magda en Livia hun vader: wij blijven samen, wat er ook gebeurt. Als Livia op haar vijftiende op transport wordt gesteld, zorgt die belofte voor een dramatische wending. Cibi volgt haar naar het concentratiekamp, Magda duikt onder. Door een wrede speling van het lot worden de zussen herenigd op de gruwelijkste plek op aarde: Auschwitz-Birkenau. Daar doen ze een nieuwe belofte: wij blijven leven, wat er ook gebeurt. De wil om samen te blijven geeft de zussen moed, ook als ze op dodenmars dwars door Europa worden gestuurd en proberen te ontsnappen.


Cibi, Magda en Livi, zijn drie Joodse zussen die tijdens de horror van Wereldoorlog Twee wonen in een dorpje in Tsjecho- Slowakije, samen met hun moeder en grootvader. Met z'n drieën, beloofden ze hun vader om altijd bij elkaar te blijven en voor elkaar te zorgen. Een belofte die ze nooit zouden verbreken.

Wanneer Cibi en Livi op transport worden gezet naar Auschwitz blijft de middelste zus Magda boos achter bij haar grootvader en moeder. Ze wil bij haar zussen zijn, maar heeft allerminst het besef van wat haar zussen in het kamp doormaken. Wanneer Magda twee jaar later ook wordt getransporteerd, vinden de zussen elkaar wonderbaarlijk terug in Auschwitz.

Bestsellerauteur Heather Morris schrijft wederom een oorlogsroman gebaseerd op een waargebeurd verhaal. De verwachtingen lagen hoog. Toch mist er iets bij De drie zussen van Auschwitz. Er wordt weinig ingegaan op details, de verhaallijnen kunnen soms enorm springen in de tijd, en naar mijn gevoel wordt Auschwitz af en toe te mooi voorgesteld... Ik kon mij jammer genoeg niet laten gaan in het verhaal en werd dan ook nauwelijks geraakt door het verleden van de drie zussen. Jammer maar helaas, geen topper voor mij!


Deze paragraaf wil ik graag met jullie delen

'We zijn allemaal overlevenden,' zegt Cibi tegen haar zussen. 'We zijn allemaal geslagen, uitgehongerd en gemarteld, maar kijk naar ons, we lopen nog, we leven nog.'


Specificaties

Uitgever: HarperCollins

Prijs: Paperback €21,99 E-book €13,99

Publicatiedatum: 25 januari 2022

Aantal pagina's: 414

ISBN: 9789402708912