De Eyckenhof- Jackie van Laren

23-10-2023

Roman

De Eyckenhof is een kleinschalig bungalowpark midden in het groen. Maar naast de pracht van het park is er ook heel wat werk dat nodig verzet moet worden. Maar de financiën van de beheerders Rosie en Henk laat dit jammer genoeg niet toe.

Tot plots architect Per opduikt. Hij neemt de grote kosten op zich en begint meteen aan het renoveren van het kasteeltje op het terrein van het bungalowpark. Als kersverse baron trekt hij zich het lot van het bungalowpark sterk aan en doet hij er alles aan om het park zijn gloriejaren terug te brengen.

Ook Charlie komt onverwacht terecht in een huisje van het bungalowpark. Nadat haar oom Benno overleed, liet hij alles na aan Charlie, zo ook een huisje op De Eyckenhof. Maar naast een schamel onderkomen, brengt De Eyckenhof Charlie meer dan dat ze ooit verwacht had.

Joehoe! Een nieuwe Jackie van Laren! Dat is altijd weer fijn nieuws 😉 De Eyckenhof is wederom een typische Jackie van Laren. Haar schrijfstijl pik je er zo tussenuit. Ik hou wel van wat herkenbaarheid.

En herkenbaarheid is iets dat vaker terugkomt in De Eyckenhof. Personages Sylvie en Freek uit de Onder de bomen-serie en het voltallige personeel van De Grote Vis uit de Eilandliefde-serie komen enkele keren terug in dit nieuwe verhaal.

Maar uiteraard zijn er ook weer tal van nieuwe personages. Naast Per en Charlie, (die voor mij naar voren komen als hoofdpersonage) zijn er ook nog Rosie, Henk, Joost en Aloys die een belangrijke rol spelen in De Eyckenhof. De personages komen afwisselend aan bod en hebben telkens op één of andere manier een connectie met elkaar. Naarmate het verhaal vordert komt dit allemaal wel wat meer samen.

Anders bij De Eyckenhof is wel de opbouw. Deze ging langzamer dan ik van Jackie van Laren gewend ben. Op een bepaald moment dacht ik zelfs: 'Waar gaat dit verhaal nu heen?' Maar dat gevoel verdween verder in het verhaal helemaal.

Wederom erg genoten van de no- nonsense schrijfstijl van Jackie van Laren. Lekker recht door zee, eenvoudig, vlot en aangenaam. Meer moet dat gewoon soms niet zijn. Verstand op nul en simpelweg genieten van De Eyckenhof.

Specificaties

Uitgever: Boekerij

Prijs: Paperback €20,99 E-book €10,99 Luisterboek €14,99

Publicatiedatum: 22 augustus 2023

Aantal pagina's: 608

ISBN: 9789022599044

Met dank aan Uitgeverij Boekerij voor het recensie exemplaar. Dit heeft mijn mening niet beïnvloed.