De geheimen van Maxton Hall College- Mona Kasten

31-01-2024

Dark academia

Maxton Hall College #2

Ik wil alleen de duisternis zien, maar het enige wat ik zie is James' gezicht.

Let op! Deze recensie bevat spoilers van het eerste boek!

Na haar breuk met James zit Ruby in een stevige dip. Maar ook James heeft het moeilijk. Hij is meer dronken en stoned dan goed voor hem is en tegelijkertijd drijft James vader hem ook nog eens tot het uiterste. Lydia, de tweelingzus van James, grijpt in, net zoals Ember, de zus van Ruby. Maar is het ontstane leed tussen de twee geliefden wel te genezen?

Dit tweede deel van de Maxton Hall- trilogie volgt naadloos op deel één. Je wordt letterlijk in het diepe gegooid en ik had dan ook wel wat tijd nodig vooraleer ik terug mee kon in het verhaal. Een kleine inleiding of overzichtje van deel één was fijn geweest. Dit maakt uiteraard dat de boeken van de trilogie absoluut niet alleenstaand te lezen zijn.

De geheimen van Maxton Hall College is net als zijn voorgaande deel heel erg vlot te lezen. Mona Kasten heeft een levendige en luchtige schrijfstijl die je al snel meevoert in het dagelijkse leven van de studenten van de privéschool. Doorheen dit tweede deel komen er geen grootste gebeurtenissen voor, het gaat voornamelijk zijn gewone gangetje op de school zelf. Toch zijn de personages van Lydia en Ember veel prominenter aanwezig als in het vorige deel en wordt op deze manier het verhaal uitgebreid en verruimt. Een welkome afwisseling wat mij betreft van Ruby en James.

Ondanks de redelijk rustige verhaallijn slaagde Mona Kasten er toch in om mij te verrassen met een knoert van een cliffhanger. Gelukkig hoef ik niet te wachten op het volgende deel,  het derde deel ligt al klaar, dus ik lees gewoon lekker in één stukje door.

Niemand is onaantastbaar en iedereen heeft iets te verliezen.

Specificaties

Uitgever: Boekerij

Prijs: Gebonden €22,99 E-book €13,99

Publicatiedatum: 13 juli 2023

Aantal pagina's: 336

ISBN: 9789022598054

Met dank aan Uitgeverij Boekerij voor het recensie exemplaar. Dit heeft mijn mening niet beïnvloed.