De hertogin- Wendy Holden

22-04-2024

Gebaseerd op het ware verhaal van Wallis Simpson en koning Edward VIII

Roman

Windsor-outsiderserie #2

'Dat heb je met geschiedenis, Wallis. Het gaat niet om wat je doet. Het gaat om wat mensen denken dat je hebt gedaan.'

1928, Londen

Wanneer de Amerikaanse Wallis Simpson na een traumatisch eerste huwelijk trouwt met Ernest en verhuisd naar Londen, lijkt haar leven zich eindelijk te ontplooien. Maar Wallis verlangt naar meer dan het brave huisvrouwtje uithangen, ze verlangt naar weelde en aanzien. Wanneer ze een ingang ziet naar de high society van Londen, grijpt ze die met beide handen. Samen met haar echtgenoot verschijnt ze op feestjes en diners, waar bij toeval ook prins Edward uitgenodigd is. Al snel gaat de bal aan het rollen en worden ze ook voor weekendjes uitgenodigd op het privépaleis van Edward. Wallis huwelijk staat op lossen schroeven en ze vindt haar zielsverwant in de prins. Maar wanneer die de troon moet bestijgen lijkt de liefde tussen de twee een onmogelijke zaak.

Een groots koninklijk schandaal, de eeuwige schandvlek van het Britse koningshuis. Wallis Simpson.

Hij had dat allemaal opgegeven, voor haar...

De hertogin is het tweede deel van de Windsor-outsiderserie en kan prima alleenstaand gelezen worden.

Het verhaal over Wallis Simpson is gekend, of toch een deel ervan. Wendy Holden belicht de andere kant van het schandaal. De verboden liefde van een vrouw voor een koning.

Je wordt als lezer meegenomen naar het prille begin van het Londense leven van Wallis, afgewisseld met de begrafenisplechtigheid en het afscheid van Edward.

De hertogin is een echte page- turner. Ik werd helemaal meegesleept in het verhaal van Wallis, de onverschrokken liefde, de passie en onvoorwaardelijkheid. Wendy Holdens visuele manier van schrijven gaf het verhaal dat realistische en geloofwaardige accent en zorgde ervoor dat het verhaal bleef boeien tot ver na de laatste pagina.

Het verhaal is eerlijk en draait absoluut niet rond de pot. Je krijgt een duidelijk inzicht in hoe de Britse monarchie liefde dwarsboomt en geluk in de weg staat. Anderzijds krijg je een mooie kijk op ware liefde, hoe ver deze kan gaan, maar ook hoeveel chaos, jaloezie en haat deze kan veroorzaken.

Net zoals The Crown, ben ik ook grote fan van deze Windsor-outsiderserie. Nog meer benieuwd naar het derde deel over prinses Diana. Een nog meer omstreden onderwerp van het Britse koningshuis dat na al die jaren nog steeds stof laat opvliegen.

Specificaties

Uitgever: Ambo|Anthos

Prijs: Paperback €23,99 E-book €13,99 Luisterboek €14,99

Publicatiedatum: 8 augustus 2023

Aantal pagina's: 392

ISBN: 9789026363290

Met dank aan Uitgeverij Ambo|Anthos voor het recensie exemplaar. Dit heeft mijn mening niet beïnvloed.