De kerstboekwinkel- Jenny Colgan

14-11-2023

Feelgood

Carmen heeft al betere momenten gekend. Zonder baan, zonder woning en zonder vriendje lijkt komende kerst niet erg feestelijk te worden. Ondanks de slechte relatie met haar zus Sofia, is het net Sofia die Carmen te hulp schiet. Ze biedt Carmen een kamer aan in haar perfecte huis, bij haar perfecte kinderen (nummertje 4 is onderweg) en perfecte nanny Skylar. Daarnaast zorgt ze ook nog voor een nieuwe baan voor Carmen. Een kleine boekhandel in Edinburgh, die op het randje van een faillissement staat kan wel wat redding gebruiken. Al snel verwarmt de jonge Mr. McCredie –de eigenaar van de boekhandel- Carmens hart, maar ook de charmante sterauteur met zijn vlotte praatjes lijkt Carmens hart sneller te laten slaan. Maar zal Carmen, naast al deze aangename afleiding, erin slagen om de mooie oude boekhandel te redden?

Ondanks De kerstboekwinkel het vierde deel is van de serie Happy Ever After, is deze perfect alleenstaand te lezen.

Vanaf de eerste pagina van De kerstboekwinkel werd ik ondergedompeld in Jenny Colgans typerende schrijfstijl. Vlot, beeldend, grappig en liefdevol, telkens weer weet Jenny Colgan een prachtig verhaal te schrijven. Ik las het verhaal dan ook in één ruk uit.

De kerstboekwinkel zit boordevol liefdevolle personages, naast alle anderen, wist vooral Mr. McCredie mijn hart te stelen. Jenny Colgan omschreef Mr. McCredies boekhandel zo nauwkeurig dat ik de eerste drukken haast kon ruiken en voelen. De kerstmagie werd rondgestrooid doorheen het ganse verhaal en liet mij na het dichtslaan van het boek achter met een glimlach op mijn gezicht.

De kerstboekwinkel is een liefdevol, knus verhaal over jezelf terugvinden, het openstellen voor geluk en geloven in de magie van Kerst.

Specificaties

Uitgever: Luitingh- Sijthoff

Prijs: Paperback €21,99 E-book €12,99 Luisterboek €14,99

Publicatiedatum: 19 september 2023

Aantal pagina's: 336

ISBN: 9789024590261

Met dank aan Uitgeverij voor het recensie exemplaar. Dit heeft mijn mening niet beïnvloed.