De Kerstmis vriendenclub- Becca Freeman

20-11-2023

Roman

Niks voelt speciaal genoeg om onze kerst van voorgaande jaren te overtreffen. We hebben een grande finale nodig, iets wat de afgelopen tien jaar die Finn me heeft gegeven eer aandoet.

Hannah en Finn vieren al jarenlang samen kerst. Hoe gek hun vriendschap ook begon, hoe gekker en onvoorwaardelijker ze werd met de jaren. Maar ook Theo en Priya voegden zich mettertijd bij al deze gekte, en vierden steevast mee kerst.

Maar tien jaar na het begin van deze traditie, lijkt ieders leven toch te veranderen. Hannahs vriend David wil graag een volgende stap in de relatie zetten en Finn overvalt de groep met het feitje dat hij binnenkort gaat verhuizen naar Los Angeles. Alles waar Hannah jarenlang halsstarrig aan vasthield, lijkt te vervallen in het niets. Maar betekent de jaarlijkse kersttraditie dan zoveel meer dan de diepgaande vriendschap van de vier vrienden?

Ongelooflijk dat Becca Freeman met De Kerstmis vriendenclub haar debuut schreef. Dat legt de lat onmiddellijk een tikkeltje hoger voor haar komende boeken.

De Kerstmis vriendenclub neemt je mee doorheen alle kerstfeesten die de vrienden samen beleefden. Flashbacks naar vorige kerstfeesten en situaties uit het verleden, gecombineerd met de problemen van het heden maakt het een mooi compleet verhaal. De stuk voor stuk, mooi uitgewerkte en liefdevolle personages, geven je het gevoel het verhaal te lezen van 'echte' mensen. Becca Freemans luchtige, filmische en levendige schrijfstijl zorgen voor grappige en hartverwarmende situaties. Maar ook verdrietige situaties weet ze mooi in het verhaal te verwerken.

De Kerstmis vriendenclub is een kerstig, liefdevol, meeslepend en hartverwarmend verhaal over vriendschap, liefde, loslaten, ontkenning, angst, het koppig vasthouden aan een traditie en bovenal over hoe de kracht van kerst mensen samenbrengt.

'Hier is een verbrande,' wijst Finn naar een donkerbruine friet. Onze elkaar aanvullende bakvoorkeuren -de knapperige frietjes voor mij, de halfgare voor hem- lijken de volmaaktheid van onze vriendschap te bekrachtigen.

Specificaties

Uitgever: Boekerij

Prijs: Paperback €20,99 E-book €12,99

Publicatiedatum: 19 oktober 2023

Aantal pagina's: 336

ISBN: 9789049202095

Met dank aan Uitgeverij Boekerij voor het recensie exemplaar. Dit heeft mijn mening niet beïnvloed.