De kleine bakkerij aan het strand- Jenny Colgan

12-07-2023

Feelgood

De kleine bakkerij #1

'In de kleine bakkerij aan het strand leek opeens alles mogelijk. Alles.'

Wanneer Polly alles kwijtraakt wat ze ooit op het vasteland opgebouwd heeft, besluit ze het over een andere boeg te gooien. Ze huurt een klein gammel huisje op het getijdeneiland Mount Polbearne. In haar poging om het sombere en eenzame eilandleven te omarmen, gaat ze op verkenning in het dorpje. Al snel raakt ze bevriend met de vissers van Mount Polbearne. Maar niet iedereen in het dorp ontvangt Polly zo hartelijk. Gelukkig kan ze altijd rekenen op Neil, de papegaaienduiker die zich een plaatsje in Polly's hart veroverde. Na een tijdje van kalmte, besluit Polly een kleine bakkerij op het eiland te openen. Al snel zijn haar baksels in heinde en ver bekend, en lijkt Polly eindelijk haar rust teruggevonden te hebben. Maar toch is er nog steeds wat waar haar hart naar verlangd…

'De plek waar je je hart plant, vergeet je nooit meer.'

Wat een heerlijk boek is De kleine bakkerij aan het strand weer! Dat bedoel ik letterlijk en figuurlijk. Meermaals zat ik kwijlend achter mijn boek, zin een stuk heerlijk vers gebakken brood. Jenny Colgan krijgt echt alles voor elkaar met haar vlotte en beeldende schrijfwijze. Toch was dit boek wat anders dan ik van haar gewend ben. De kleine bakkerij aan het strand bevat meer emotie dan andere verhalen van haar hand. Er komen tragische gebeurtenissen aan bod, en het is niet altijd een 'happy place' op het eiland. Toch heb ik (hoe kan het ook anders) erg genoten van De kleine bakkerij aan het strand.

Een romantisch verhaal in een prachtige setting. Een verhaal over verlies, hoop, angst, onvervulde wensen, dromen en liefde. Met als kers op de taart een leuk aantal bak receptjes om zelf uit te proberen!

Specificaties

Uitgever: Luitingh- Sijthoff

Prijs: Paperback €12,99 E-book €12,99 Luisterboek €14,99

Publicatiedatum: 21 juli 2020

Aantal pagina's: 384

ISBN: 9789021025070