De koningin van verraad- Danielle L. Jensen

21-07-2023

Fantasy

Young adult

Koninkrijkserie #2

'Wensen waren de dromen van dwazen.'

Aren, de voormalige koning van Ithicana is door het verraad van zijn vrouw -koningin Lara- gevangen genomen door de Maridrianen. Silas, de koning van de Maridrianen en tevens de vader van Lara, wil maar één ding: wraak nemen op zijn dochter. Aren is hiervoor het ideale lokaas. Uiteraard werkt de list van Silas en wil Lara er alles aan doen om Aren te redden en hem om vergiffenis smeken. Maar wat allereerst een levensgevaarlijke tocht blijkt te zijn, is nog maar het begin van Lara's strijd om haar verraad ongedaan te maken en het vertrouwen van haar volk en koning terug te winnen.

De uitgeverij heeft zichzelf weer overtroffen met dit pareltje. Hij ziet er werkelijk prachtig uit. Naast de prachtige stofomslag, die overigens aan beide zijden bedrukt is, is de naked cover in combinatie met het bedrukt boekblok een schilderijtje om naar te kijken. Maar daar stopt het niet, want ook de binnenzijde van het boek is prachtig vormgegeven.

Eens begonnen in het verhaal, had ik best wat moeite om mij gebeurtenissen van het vorige deel te herinneren. Naarmate ik vorderde kwam alles geleidelijk aan terug, maar toch was een kleine samenvatting of geheugensteuntje van het vorige deel wel handig geweest.

Waar ik eerst vermoedde dat het verhaal voornamelijk over de redding van Aren ging, komt er toch nog heel wat anders bij kijken. Danielle L. Jensen neemt je mee tijdens de talrijke beproevingen die de relatie van Aren en Lara moet doorstaan. De korte hoofdstukken en mooie uitwerking van gevoelens leidt tot een vlot en boeiend verhaal. Danielle L. Jensens beeldende schrijfwijze zorgt tevens voor een geleidelijke opbouw van spanning naar het einde toe.

Een mooi einde, een mooi verhaal en zoveel zin in deel drie!

Specificaties

Uitgever: Boekerij

Prijs: Gebonden €23,99 E-book €4,99

Publicatiedatum: 14 april 2023

Aantal pagina's: 382

ISBN: 9789022595886

Met dank aan Uitgeverij Boekerij voor het recensie exemplaar. Dit heeft mijn mening niet beïnvloed.