De koperen koning - S.A. Chakraborty

05-10-2022

Fantasy

Deel twee in de Daêvabad- serie

Vijf jaar na de verwoestende slag.

Nadat Nahri's beschermer Dara tijdens een gevecht overleed, staat ze er alleen voor in Daêvabad. Ze heeft geen andere keuze dan zich te schikken naar de harde hand van Ghassan, de koning. Hij dwingt haar om te trouwen met zijn zoon en opvolger Munthadir. Beide voelen zich erg ongelukkig in het huwelijk, maar niemand durft zich te verzetten tegen de wensen van Ghassan. Gelukkig kan Nahri nog terecht bij Nishreen, haar mentor in de ziekenboeg. Nishreen kende Nahri's moeder en probeert zich zo goed mogelijk te ontfermen over haar pupil Nahri.

Prins Ali werd door zijn vader Ghassan verbannen uit Daêvabad. Ondanks alle moordenaars die op de loer liggen, lukt het hem toch om een nieuw leven op te bouwen in Am Gezira. Tot hij met een list wordt teruggelokt naar Daêvabad en daar ingaat tegen de wensen van zijn vader. Het geheim dat Prins Ali meedraagt, wordt steeds moeilijker om te verbergen. Wat zal er gebeuren wanneer het onmogelijk wordt om het geheim te beschermen tegen de verschrikkingen van Daêvabad?

Een nieuwe eeuw komt eraan, en daar hoort een groots feest bij, Navastem. Maar de dreiging nadert...Een ongeziene kracht zal de stadspoorten bereiken.

Wat keek ik uit naar het tweede deel van de Daêvabad-serie! De limited edition ziet er wederom prachtig uit en is een mooie toevoeging aan mijn kast. Maar naast de beauty van deze fantasyboek, is er binnenin opnieuw een prachtig verhaal te vinden.

Net zoals bij De bronzen stad had ik ook bij De koperen koning een honderdtal pagina's nodig om erin te komen. Maar doordat het verhaal zo vlot leest, stoort dit alles behalve. Wat volgt zijn een driehonderdtal pagina's opbouw om af te sluiten met tweehonderd pagina's die enorm overweldigend en spannend zijn. Doch was De koperen koning net iets minder boeiend dat De bronzen stad, maar de laatste tweehonderd pagina's maken voor mijn part alles goed. Ik kan je nu al wel vertellen dat het boek eindigt met een nagelbijtende cliffhanger, en mij reikhalzend laat uitkijken naar het derde deel van deze geweldige serie.

Heb je het eerste deel van de Daêvabad- serie niet gelezen, dan wordt het toch wel wat moeilijker om De koperen koning volledig te kunnen volgen. Ik raad dan ook aan om ze steeds in volgorde te lezen.

De koperen koning is een tot verbeelding sprekend verhaal, inspirerend, magisch en een ware ode aan de Midden- Oosterse cultuur.


Specificaties

Uitgever: Boekerij

Prijs: Hardcover €24,99 E-book €14,99

Publicatiedatum: 6 september 2022

Aantal pagina's: 592

ISBN: 9789025594711