De lelievallei- Tracy Rees

05-06-2023

Historische roman

'Ik zag iemand levendig voor me. Het was Bartek. In plaats van de mannen die Verity heeft genoemd, allemaal keuzes die moeder enorm gelukkig zouden maken, allemaal rijke mannen met titels en connecties, zag ik een man die ik nooit kan krijgen. Een man die zo ver buiten respectabele kringen staat dat hij net zo goed bij de zigeuners zou kunnen wonen. Een man met verf op zijn manchetten en een achternaam die klinkt als een niesbui.'

Londen, 1897

De verwachtingen voor de welgestelde Rowena Blythe liggen hoog. Ze is bijna 24 en haar ouders willen dat ze haar eindelijk verloofd met een goede partij. Naar aanleiding van haar naderende verjaardag zal er een portret geschilderd worden van Rowena. Wanneer Bartek, de assistent van de kunstenaar langskomt om het voorbereidende werk te doen, wordt Rowena halsoverkop verliefd. Een liefde die niet aanvaard zal worden door haar ouders, maar wel eentje die haar hart sneller laat slaan. Zal ze kiezen voor de liefde en alles voorgoed achterlaten of kiest ze voor zekerheid en nestelt ze zich in de valse warmte van rijkdom?

Wat een heerlijke historische roman schreef Tracy Rees met De lelievallei. Sfeervolle beschrijvingen, beeldende situaties, etc. Tracy Rees liet geen kans onbenut om de tijdsgeest van omstreeks 1900 op reële manier weer te geven. Het verhaal wordt verteld vanuit drie perspectieven, Rowena, Pansy en Olive. Olive leerden we eerder al kennen in een vorig boek van Tracy Rees. Altijd leuk als personages terugkeren. De opbouw van het verhaal ging wat langzaam, maar de verrassende plotwendingen verder in het boek maken dit dan weer ruimschoots goed.

De lelievallei is een vlot en aangenaam verhaal over de high society van Londen en de daaraan gebonden regels. Maar bovenal een verhaal over krachtige vrouwen, die gedreven worden door moed, kracht en doorzettingsvermogen. Een verhaal over onverwachte vriendschappen en het recht op meer.

Specificaties

Uitgever: Xander Uitgevers

Prijs: Paperback €21,99 E-book €9,99

Publicatiedatum: 24 maart 2023

Aantal pagina's: 432

ISBN: 9789401619264

Met dank aan Uitgeverij Xander voor het recensie exemplaar. Dit heeft mijn mening niet beïnvloed.