De menstruatiesituatie- Anna Salvia

31-01-2024

Alles wat je altijd wilde weten maar nooit durfde te vragen

Illustraties door Cristina Torrón

In De menstruatiesituatie neemt je baarmoeder (het leidende personage) je als het ware mee doorheen het ganse boek. Een reis door geestelijke en lichamelijke veranderingen die je als tienermeisje ervaart. Werkelijk alles komt aan bod.

De meeste nadruk wordt uiteraard (zoals de titel doet vermoeden) gelegd op eerste menstruatie. Hoe? Wat? Wanneer? Hoe ziet het eruit? Vragen die door elk pubermeisjes hoofd gaan, maar vaak niet durven gesteld te worden. In De menstruatiesituatie vinden ze alle antwoorden die ze nodig hebben. Het boekje is heel toegankelijk, alles wordt klaar en duidelijk uitgelegd, verrijkt met duidelijke en grappige illustraties.

Naast de lichamelijke en geestelijke veranderingen wordt er ook aandacht besteed aan seks, verlangen, opwinding, orgasmes en anticonceptie.

Naast het fijne, toegankelijke gevoel van De menstruatiesituatie wordt er ook de nadruk gelegd op hoe positief een menstruatie kan zijn en hoe uniek en mooi ieders lichaam is.

Achteraan vind je een leuk dagboekje, waar meisjes hun eerste veranderingen kunnen invullen, foto's kleven en ervaringen noteren.

De menstruatiesituatie is een boekje dat een uitkomst biedt voor alle jonge meisjes die vragen hebben, maar ze niet durven te stellen. Een ideale back-up om als ouder op terug te vallen wanneer er vragen komen waar je net niet de juiste woorden voor kan vinden. Een echte must-have met toekomstige tienermeisjes in huis.

Specificaties

Uitgever: Houtekiet

Prijs: Paperback €19,99

Publicatiedatum: 17 januari 2024

Aantal pagina's: 156

ISBN: 9789052405193

Met dank aan Uitgeverij Houtekiet voor het recensie exemplaar. Dit heeft mijn mening niet beïnvloed.