De motormeiden- Jenni L. Walsh

19-02-2024

Historische roman

'Jouw geheim is veilig bij mij.'

1917

Nu Marion 18 geworden is, moet ze het weeshuis waar ze opgroeide verlaten. Ze besluit zich aan te sluiten bij de Wrens, de Britse vrouwenmarine. Eddie, haar beste vriend uit het weeshuis besluit met haar mee te gaan en al snel zetten ze zich in voor hun land. Eddie brengt berichten rond als motorkoerier, terwijl Marion werkt als typiste. Maar de vrijheid van het rijden met de motor lonkt, en Marion besluit haar kans te wagen…

1936

Evelyn werd geboren met een passie voor snelheid en racen. Haar droom om autocoureur te worden lonkt, maar haar ouders zouden haar liever vasthouden in een glazen kooi. Tegen de wil van haar ouders in, meld Evelyn zich aan bij de Wrens. Een daad van opstand resulteert al snel in een enorme familieruzie. Maar ook zonder steun van familie, weet Evelyn het toch tot motorkoerier te schoppen. Al zijn de gevaren aan het front, groter dan ze zich had kunnen voorstellen.

Het verhaal van De motormeiden is gebaseerd op de echte Wrens. Vrouwen die beide Wereldoorlogen, de taken van de mannen aan het front overnamen. Een interessant onderwerp dat op een boeiende manier door Jenni L. Walsh gebracht wordt.

Het verhaal is opgedeeld in twee verhaallijnen, het verhaal van Marion (WO1) en het verhaal van Evelyn (WO2). Na een tijdje vloeien deze twee verhaallijnen en perspectieven samen.

De twee hoofdpersonages, Marion en Evelyn zijn gedetailleerd uitgewerkt. Beide voelen héél echt aan en laveren moeiteloos doorheen de pagina's.

Meegesleept en geïntrigeerd door de Wereldoorlogen, doorspekt met onverwachte plotwendingen, met dappere en heldhaftige personages wist Jenni L. Walsh me op vlotte manier doorheen het verhaal van Marion en Evelyn te loodsen. Boeiend, liefdevol en bovenal onverschrokken.

De motormeiden is een verhaal over passie, moed, doorzetting, geloven, inzet en vechten voor wat je liefhebt.

Specificaties

Uitgever: KokBoekenCentrum

Prijs: Paperback €22,99 E-book €9,99 Luisterboek €14,99

Publicatiedatum: 21 augustus 2023

Aantal pagina's: 382

ISBN: 9789029735049

Met dank aan Uitgeverij KokBoekenCentrum voor het recensie exemplaar. Dit heeft mijn mening niet beïnvloed.