De onbedoelden- Cobi van Baars

01-09-2023

Roman

'We moeten je wat vertellen.'

Nederlands Limburg '88

Aafs kindertijd was fijn en liefdevol. Ten volle beseft ze dat ze blij mag zijn met zulk adoptiegezin. Nu ze net 21 is geworden hebben haar ouders haar iets belangrijks te vertellen.

'Je hebt een tweelingzus.' 

Aafs wereld wankelt op haar grondvesten. Hoe kan het dat ze nooit gemis gevoeld heeft? Hoe anders was haar leven geweest met een tweelingzus erbij? Ze besluit antwoorden te zoeken op haar vragen en gaat op zoek naar haar zus.

Annemariekes kindertijd was er geen uit de boekjes. Ze kwam heel wat liefde en geborgenheid te kort in haar adoptiegezin. Wanneer Annemariekes moeder een onverwacht telefoontje krijgt van de adoptiedienst, verandert alles. Annemarieke blijkt een tweelingzus te hebben. Een zus waar niemand weet van had. Al snel lijkt een eerste ontmoeting tussen de zussen onontkoombaar. Maar zullen ze hun liefdevolle tweelingband na al die jaren opnieuw kunnen uitvinden?

Onvoorstelbaar hoe het verleden het heden kan ontzetten. Hoe de zus van wie je het bestaan niet kende, de zus die je nooit hebt gemist, in twee weken tijd kan veranderen in de vrouw die je moet ontmoeten om jezelf nog te kunnen begrijpen.

Nadat ik de achterflaptekst gelezen had, stond ik te popelen om aan het verhaal te beginnen. Ik werd enorm geïntrigeerd door de titel van het boek in combinatie met het waargebeurde gedeelte van het verhaal. Cobi van Baars neemt ons mee in de beleving van Aaf en Annemarieke. Maar ook de adoptieouders en de biologische moeder van de meisjes komen aan bod. De onbedoelden heeft geen hoofdstukken, echter is dit allesbehalve een probleem. Ik las het boek immers in één leessessie uit. Het meeslepende verhaal van De onbedoelden is doorspekt met mooie, poëtische zinnen en metaforen, het leest als een prachtige ballade op verhalende wijze.

De onbedoelden is een indringend verhaal dat je niet loslaat. Een verhaal over hoe één foute beslissing, zoveel levens onherstelbaar kan beschadigen. Een verhaal over het heruitvinden van zussenliefde.

Specificaties

Uitgever: Atlas Contact

Prijs: Paperback €22,99 E-book €13,99 Luisterboek €13,99

Publicatiedatum: 11 mei 2023

Aantal pagina's: 221

ISBN: 9789025474713

Met dank aan Uitgeverij Atlas Contact voor het recensie exemplaar. Dit heeft mijn mening niet beïnvloed.