De onmogelijke keuze- Suzanne Kelman

21-05-2024

Historische roman

'Soms wordt de moedigste liefde gefluisterd op de stilste momenten.'

Amsterdam, 1941

Josef Held, professor op de universiteit, is 20 jaar na het overlijden van zijn grote liefde helemaal vereenzaamd. Elke dag weer, gaat hij gebukt onder schuldgevoel en gemis. Maar wanneer de Nazi's zijn Amsterdam bezetten, komt er één van zijn Joodse studenten in de problemen. Josef besluit Michael te helpen en biedt hem een schuilplaats aan op zijn zolder.

Na jaren van eenzaamheid, vindt Josef de kracht om voor iemand te zorgen en hervindt op deze manier ook terug de kracht van leven. Maar de vijand loert om de hoek en de oorlog is nog lang niet voorbij…

Suzanne Kelman wist me wederom helemaal te overdonderen met haar nieuwe boek. Net als haar vorige boek (In de schaduw van de wilg- heruitgebracht als Tot ik je weer zie) wist ze een aangrijpend verhaal te brengen, vol met krachtige personages.

Josef Held, het hoofdpersonage van De onmogelijke keuze is prachtig uitgewerkt. Een personage waarvan Kelman de persoonlijkheid en gevoelens feilloos weet over te brengen op de lezer. Het verhaal mag dan in zijn opbouw wat langzaam gaan, 'ns het verhaal open bloeit is er geen stoppen meer aan. Ik werd helemaal meegesleept door Kelmans visuele, vlotte en aangename schrijfwijze.

De onmogelijke keuze is een hartverscheurend verhaal dat mooi aansluit bij Kelmans vorige boek. Een meeslepend verhaal over hoop, eenzaamheid, vriendschap, verlies, liefde, rechtvaardigheid, vergeving en aanvaarding.

Deze keer zou hij doen wat rechtvaardig was. Deze keer zou er leven zijn in plaats van dood. Deze keer zou hij opkomen voor wat juist was. Het was het minste dat hij kon doen.

Specificaties

Uitgever: Luitingh- Sijthoff

Prijs: Paperback €22,99 E-book €12,99

Publicatiedatum: 17 april 2024

Aantal pagina's: 432

ISBN: 9789021036861

Met dank aan Uitgeverij Luitingh- Sijthoff voor het recensie exemplaar. Dit heeft mijn mening niet beïnvloed.