De perfecte dochter- Anne Neijzen

22-01-2024

Roman

Hij en ik zijn nu de restanten van ons gezin, of misschien is brokstukken een beter woord.

Twee maanden na het overlijden van haar moeder is Merel nog steeds wankel op haar benen. De zorg van haar 85-jarige, veeleisende vader vraagt haar laatste beetje kracht en energie. De spreekwoordelijke druppel komt er wanneer Merel tijdens een operatie een medische fout begaat en voor onbepaalde tijd geschorst wordt. Ze besluit in een opwelling om afstand te nemen van haar huidige, bedorven leven en vertrekt naar Rapunzel, het vakantiehuisje van de familie in de Zwitserse Alpen. Maar in plaats van rust te vinden, lijkt het leven haar om de tuin te leiden en haar de ene na de andere verbijsterende verrassing op haar bord te gooien. Vindt Merel ergens de kracht om met al deze gebeurtenissen om te gaan?

De perfecte dochter verteld het verhaal van Merel, hoe ze omgaat met haar hedendaagse situatie, maar ook hoe ze haar kindertijd en jeugd beleefde in een gebroken gezin. Je wordt als lezer geconfronteerd met een gezin vol leugens, machtsmisbruik, ruzies en geheimen. Geheimen die veel te groot zijn om als kind te bewaren en te begrijpen.

Hoe Merel een pion in het web van de leugens van haar ouders werd en deze situatie haar ganse leven bij zich droeg.

De perfecte dochter is een echte page-turner. Duidelijk en sterk. Een krachtig verhaal dat je meeneemt op reis doorheen verlies, rouw en aanvaarding.

Ons tapijt was precies groot genoeg om een prinses onder te vegen.

Specificaties

Uitgever: Nieuw Amsterdam

Prijs: Paperback €21,99 E-book €11,99

Publicatiedatum: 6 juli 2023

Aantal pagina's: 256

ISBN: 9789046831403

Met dank aan Uitgeverij Nieuw Amsterdam voor het recensie exemplaar. Dit heeft mijn mening niet beïnvloed.