De prinses- Wendy Holden

29-04-2024

Roman

Windsor outsiders- serie #3

Diana Frances, de teleurstellende dochter, het lelijke eendje, de Assepoester, zou de heldin van haar eigen sprookje worden. Zelfs van haar eigen romantische verhaal. Ze zou een prinses worden die werd bemind door een knappe prins.

Diana is van kleins af aan al verliefd op de liefde. Haar ultieme droom is de prins op het witte paard en allesoverheersende romantiek zoals in haar geliefde kasteelromannetjes. Wanneer het Britse koningshuis dan ook dringend een geschikte vrouw zoekt voor prins Charles, lijkt Diana het ideale slachtoffer om in de val te lokken. Ze is immers jong, van adel, knap, maagd en bovenal hopeloos verliefd op Charles.

Achter Charles rug om wordt Diana klaargestoomd voor een koninklijk huwelijk, terwijl het enige waar de jonge prins aan kan denken is zijn minnares, Camilla Bowls. Een jonge vrouw die volgens de Britse monarchie allesbehalve geschikt is om ooit de nieuwe koningin te worden.

Maar de kroon heeft alle macht in handen. Een 'droomhuwelijk' zal plaatsvinden, en een façade wordt opgetrokken. Zowel Diana als Charles worden in de val gelokt, maar waar Charles nog van zijn vrijheid geniet, zit de toekomstige prinses Diana onvermijdelijk opgesloten achter de muren van het paleis.

'Ik trouw alleen wanneer ik waanzinnig, hartstochtelijk en smoorverliefd op iemand ben.'

Dit derde deel van de Windsor outsiders- serie is perfect alleenstaand te lezen.

Het verhaal over prinses Diana wordt door tal van perspectieven tot een geheel verweven. Jeugdvriendinnen, personeel uit het paleis,… en uiteraard Diana zelf komen aan het woord. De prinses vertelt het verhaal van Diana naar de aanloop van het huwelijk met Charles toe. Het deels waargebeurde verhaal achter de façade van het koningshuis.

Meegesleept door de liefde en het verhaal, voel je de onmacht duidelijk doorschemeren wanneer Diana in de val loopt die de Britse monarchie voor haar had opgezet. Een val gevuld met liefde en dromen, een val die Diana's geloof in de liefde onvermijdelijk zal kapotmaken. Op visuele manier beschrijft Wendy Holden waarheidsgetrouw de vele hindernissen, leugens en obstakels waar Diana in haar wanhopige zoektocht naar haar prins mee te maken kreeg. Hoe ze gemanipuleerd werd en het moment waarop dit tot haar doordringt. Diana's gevoel, breekbaarheid en eenzaamheid komen binnen. Onbegrijpelijk hoe zo'n mooie vrouw, ooit zo kapotgemaakt werd. Ze had immers maar één wens. Liefde.

Genoten van de ganse Windsor outsiders- serie. Een serie met een hart voor liefde, maar ook met een allesvernietigende kracht van de Britse kroon.

'Jij bent de Uitverkorene.'

Specificaties

Uitgever: Ambo|Anthos

Prijs: Paperback €23,99 E-book €13,99 Luisterboek €14,99

Publicatiedatum: 11 april 2024

Aantal pagina's: 390

ISBN: 9789026366765

Met dank aan Uitgeverij Ambo|Anthos voor het recensie exemplaar. Dit heeft mijn mening niet beïnvloed.