De sekstypiste- Jen Beagin

21-07-2023

Roman

OHM: Zou je je huwelijk als seksarm of seksloos omschrijven?
FEW: Ik zou het omschrijven als vooral veel pijpen en aftrekken.
OHM: Hoe voel je je daarbij?
FEW: Het voelt als corvee, maar na afloop voel ik me wel beter. Het voelt een beetje als de hond uitlaten en tegelijkertijd een groene smoothie drinken.
OHM: Heb je een hond?

De 45-jarige Greta woont samen met Sabine –een vriendin uit vroegere tijden- in een oude, aftandse boerderij in Hudson, New York. Greta gedraagt zich als een echte kluizenaar en de job als 'sekstypiste' is haar dan ook op het lijf geschreven. Haar werk bestaat eruit om sessies van patiënten van de relatie -en sekstherapeut Ohm uit te typen. Sessies die vaak de gênantste of gekste problemen van de patiënten blootlegt. Echter is er één patiënte die de aandacht van Greta trekt, De Zwitserse. Greta bouwt een eenzijdige band op met de onbereikbare vrouw. Maar wanneer Greta tijdens een wandeling in het park, de stem herkent, en onmiddellijk de link legt met De Zwitserse loopt haar beroepsgeheim gevaar. Maar wat als de aantrekkingskracht groter lijkt te zijn dan de eenzame Greta aankan?

De sekstypiste is een grappig, vlot verhaal met toch wel wat onderliggende thema's. De humor, droog en grappig geven De seksypiste de nodige luchtigheid. Anderzijds heb je dan toch wel het trauma van Greta dat nagenoeg vaak naar de achtergrond verdwijnt, maar je wel duidelijk aanwezig voelt doorheen het verhaal.

Jen Beagin verteld het verhaal deels door stukjes van de sessies te verwerken in de dagdagelijkse bezigheden van Greta. De sessies, vaak expliciet zijn op een onomwonden, duidelijke manier geschreven. Het geeft je zeker en vast eens een andere kijk op het klassieke seksgebeuren 😉

Op de cover wordt De sekstypiste als één van de grappiste boeken van de afgelopen jaren omschreven, vreemde opmerking vind ik dat. Want het boek is wel wat meer dan alleen maar grappig.

De sekstypiste is een verhaal over liefde, seks, trauma en de zoektocht naar je ware ik.

Specificaties

Uitgever: Atlas Contact

Prijs: Paperback €24,99 E-book €13,99 Luisterboek €13,99

Publicatiedatum: 25 april 2023

Aantal pagina's: 416

ISBN: 9789025473983

Met dank aan Uitgeverij Atlas Contact voor het recensie exemplaar. Dit heeft mijn mening niet beïnvloed.