De theekoepel - Karin Quint

26-07-2022
Roman

Deel twee van de Landgoed Rosavillle serie

Nederland, Landgoed Rosaville 1903

Wanneer Rosalie de Wit een grootst tuinfeest geeft om te vieren dat ze één jaar in Rosavile woont, komt ze in contact met de fotograaf van dienst, Arris Nauta. Arris Nauta weet het één en ander bij Rosalie los te maken, doch houden ze het louter professioneel. Haar vader heeft Rosalie immers steeds op het hart gedrukt om nooit voor iemand te vallen met minder geld dan zichzelf.

In de tussentijd duikt Jonathan van Bredevoort op. Hij trekt de aandacht van alle dames door zijn uitgestalde rijkdom en knappe verschijning. Ook Rosalie valt voor hem, maar wat schuilt er achter die genoegzame grijns van Jonathan?

Val nooit voor iemand met minder geld dan jij. Papa's woorden klonken nog net zo duidelijk in mijn hoofd als toen hij ze herhaalde in een van de laatste gesprekken die we hadden.

Karin Quint schreef met De theekoepel een tweede deel van de Rosaville-serie. De twee delen zijn perfect afzonderlijk van elkaar te lezen.

Karin Quint zette de tijdsgeest van 1903 heel mooi neer. Gedetailleerd en beeldend omschreven is een leidraad in dit verhaal. Daardoor was het ook niet moeilijk om mij te verliezen in de gevoelens en strubbelingen van Rosalie de Wit, een prachtig personage waar je tevens alleen maar van kan houden. De theekoepel leest erg vlot, en eens begonnen, wordt heel moeilijk om het verhaal weg te leggen. Ik kan alleen maar besluiten dat ik genoten heb van begin tot einde.


Specificaties

Uitgever: Luitingh- Sijthoff

Prijs: Paperback €19,99 E-book €12,99

Publicatiedatum: 3 mei 2022

Aantal pagina's: 400

ISBN: 9789024596904

Met dank aan Uitgeverij Luitingh- Sijthoff voor het recensie- exemplaar. Dit heeft mijn mening niet beïnvloed.