De tranenmaker- Erin Doom

25-09-2023

Roman

Ze zou me weggooien.
Ze zou me bij het afval gooien, want dat verdiende ik.
Daar hoorde ik.
Daar eindigde mensen zoals ik.
Ik zou het sprookje nooit krijgen.
Ik zou mijn happy end nooit krijgen.
In dit verhaal waren er geen prinsessen.
Er waren geen feeën. En geen zeemeerminnen.
Er was alleen een meisje.
Dat nooit goed genoeg was geweest.

De zeventienjarige Nica woont al sinds haar 5de in de Grave, een duister weeshuis met de nodige verontrustende geschiedenis. Als kind werd haar elke avond voor het slapengaan het verhaal van de tranenmaker verteld, een geheimzinnig persoon die de grootste angsten in de ziel van mensen verbergt.

Wanneer Mr. en Mrs. Milligan Nica's bijzondere ogen met de kleur van de hemel die huilt opmerken en haar intense zachtaardigheid aanvoelen, besluiten ze haar te adopteren. Nica's jarenlange verlangen naar een gezin lijkt eindelijk waarheid te worden. Maar als haar kersverse adoptiegezin ook de manipulatieve Rigel besluit te adopteren, zakt Nica's moed in haar schoenen. Hoe kan ze ooit een broer zien in de mysterieuze en bovenal angstaanjagende Rigel? En hoe past dit in haar familie droomplaatje?

Het verleden dreigt Nica en Rigel echter in te halen. Zal hun gedeelde geschiedenis zorgen voor verbondenheid? Of zal de angst groter blijken te zijn dan het verlangen?

'Wees altijd zachtaardig.'

Deze prachtige editie van De Tranenmaker is niet alleen een pareltje om naar te kijken, maar ook een verhaal om helemaal in te verdwijnen.

De Tranenmaker wordt voornamelijk verteld vanuit het perspectief van Nica, naarmate het verhaal vordert komt ook Rigel meer aan bod. Aan het begin van elk hoofdstuk vind je een mooie, korte maar krachtige quote die een fijne meerwaarde geeft aan het verhaal. Niet dat De Tranenmaker dit nodig heeft, want wauw, dit verhaal is echt zo goed! Al van bij de proloog werd ik gegrepen door het mysterie van het verhaal, al mijn zintuigen werden onmiddellijk geprikkeld en emoties kregen al snel de bovenhand. Erin Dooms vlotte, beeldende en poëtische schrijfstijl is echt mijn ding. De Tranenmaker achtervolgde mij in mijn dagdagelijkse taken en elk vrij momentje was dan ook gereserveerd om verder te lezen. Het verhaal van Nica en Rigel wist onder mijn huid te kruipen, en zelfs nu, een week na de laatste pagina, voel ik mijn hart nog steeds een slag sneller slaan wanneer ik aan De Tranenmaker denk.

Woorden te kort voor dit fantastische, hartverscheurende verhaal. De Tranenmaker, een verhaal over trauma, liefde, verlangen, verdriet, diepgewortelde angst, nieuwe kansen, geloof, eenzaamheid en de waarheid achter tranen.

In het bos verdwalen betekende de weg vinden.
Maar in de wolf verdwalen...betekende voor altijd de weg kwijt zijn.

Specificaties

Uitgever: AW Bruna

Prijs: Gebonden €24,99 E-book €12,99 Luisterboek €15,99

Publicatiedatum: 13 juni 2023

Aantal pagina's: 496

ISBN: 9789400516083

Met dank aan Uitgeverij AW Bruna voor het recensie exemplaar. Dit heeft mijn mening niet beïnvloed.