De tropische zoektocht- Karen Swan

05-02-2024

Roman

Het leek wel of de wereld tegen haar was terwijl ze alleen maar nog lang en gelukkig wilde leven.

Wanneer Tara door een onoplettendheid tijdens een operatie mede- verantwoordelijk is voor het overlijden van een vierjarig meisje besluit ze om even afstand van haar functie als arts te nemen. Een familiebijeenkomst in de jungle van Costa Rica dringt zich op, het ideale moment op haar hoofd even leeg te maken. Maar eens daar, blijkt het zoontje van Jed –een oude familievriend- ernstig ziek te zijn. Al maanden ligt hij levenloos op bed, en de enige geneeskunde die de ouders vertrouwen is de kruidengeneeskunde van de awa. Radeloos maakt Tara een deal met de ouders, zij gaat op zoek naar een welbepaald blad dat groeit aan de andere kant van de jungle, maar als ook dit de jongen niet geneest, wordt hij naar een ziekenhuis gebracht.

Maar de zoektocht lijkt allesbehalve wat Tara ervan verwachtte, de jungle is vol gevaren, valstrikken en geesten van het verleden…

Karen Swan schreef met De tropische zoektocht een verhaal op de achtergrond van Costa Rica. Een prachtig land dat Karen Swan zo gedetailleerd en boeiend weet te omschrijven dat je jezelf in de Costa Ricaanse jungle waant.

Het verhaal zelf leest als een trein. De beeldende schrijfwijze sleepte mij helemaal mee doorheen de zoektocht. De zoektocht die tevens doorspekt is met spannende en onverwachte wendingen wist mij helemaal voor zich te winnen.

De tropische zoektocht is een verhaal om echt van te genieten. Een verhaal over bedrog, passie, doorzetting, liefde, geloof en vertrouwen.

'De mensen die voorbestemd zijn om deel van jouw leven uit te maken, zul je twee keer ontmoeten zonder dat je er invloed op hebt.'

Specificaties

Uitgever: Xander Uitgevers

Prijs: Paperback €22,99 E-book €11,99

Publicatiedatum: 13 juli 2023

Aantal pagina's: 400

ISBN: 9789401620123

Met dank aan Uitgeverij Xander voor het recensie exemplaar. Dit heeft mijn mening niet beïnvloed.