De vergeten buurttuin- Sharon Gosling

27-05-2024

Feelgood

'Verandering is nu eenmaal onvermijdelijk,' zei Cas kalm. 'Hoe we daarmee omgaan, bepaalt hoe goed we ons in het leven staande kunnen houden.'

Luisa's leven staat al lange tijd stil. Ze denkt dat ze verder gegaan is na het plotse overlijden van haar man Reuben jaren geleden, maar niets is minder waar.

Wanneer ze de kans krijgt om een buurttuin in de vorm van een liefdadigheidsproject te ontwikkelen slaat de twijfel toe. Want dit was Reubens grote droom. Met knikkende knieën gaat ze de uitdaging aan.

Met de hulp van Cas, een lokale leerkracht, en Harper, een tiener in een moeilijke thuissituatie zet ze de eerste grote stappen naar een buurttuin. Maar wanneer Luisa's verleden haar plots lijkt in te halen, lijkt alles voorgoed verloren te zijn.

Al van in het begin werd ik meegesleept in het verhaal van De vergeten buurttuin. Op beeldende en vlotte manier neemt Sharon Gosling je mee naar een verlaten fabrieksterrein. Ze weet haar plaatsbeschrijvingen zo gedetailleerd vorm te geven dat ik me in de jonge, prille tuin waande en mijn groene vingers begonnen te kriebelen.

Maar naast het tuinproject, dat duidelijke de rode draad is in dit verhaal, is er ook zoveel meer. De drie hoofdpersonages: Luisa, Harper en Cas zijn zo mooi uitgediept. Je kan ze als lezer naadloos aanvoelen, wat zorgde voor heel wat extra inleving.

Ik heb enorm genoten van De vergeten buurttuin. Een prachtig, meeslepend verhaal over rouw, saamhorigheid, overleven, gemeenschapsgevoel, verbondenheid, tweede kansen en liefde. Een verhaal boordevol hartverwarmende woorden en liefdevolle knuffels.

Alleen mensen die zelf nooit hebben geleden, zeggen dat het beter is om te hebben liefgehad en verloren dan om nooit te hebben liefgehad.

Specificaties

Uitgever: Zomer & Keuning

Prijs: Paperback €17,99 E-book €9,99

Publicatiedatum: 8 mei 2024

Aantal pagina's: 368

ISBN: 9789020555042

Met dank aan Uitgeverij Zomer & Keuning voor het recensie exemplaar. Dit heeft mijn mening niet beïnvloed.