De verre horizon- Santa Montefiore

07-04-2024

Roman

Deverill #5

Het kasteel van een Deverill is zijn koninkrijk.

Auteur Margot Hart besluit een boek te schrijven over de geschiedenis van kasteel Deverill. Naar aanleiding hiervan wordt ze als gastschrijfster uitgenodigd op het kasteel, dat nog maar sinds kort uitgebouwd werd tot een hotel. Negen maanden mag ze verblijven in de torenkamer, net dat kamertje waar de verloren geesten van de Deverills nog ronddwalen.

Margot besluit op zoek te gaan naar de nog levende Deverills om zo verhaal te halen en de meest recente geschiedenis aan te vullen. Maar niet iedereen wil de naam Deverill in de spotlights zien staan. Colm Deverill, een lid van de jongste generatie Deverills doet er alles aan om Margot tegen de haren in te strijken. Maar zijn er dan echt zoveel geheimen die nooit het daglicht mogen zien?

'Thuis is waar de liefde woont.'

Jaren geleden las ik de vorige delen van deze serie, maar opmerkelijk genoeg kwam het allemaal vlotjes boven toen ik begon aan het verhaal van Margot. De familie Deverill heeft zich duidelijk een plaatsje veroverd in mijn geheugen.

Toch gaat De verre horizon niet hoofdzakelijk over de Deverills. Het verhaal draait eerder wat rond de familie Deverill heen. Uiteraard komen er nieuwe geheimen bovendrijven, en houden de geesten van het kasteel je als lezer aardig bezig. Toch is het voornamelijk het verhaal van het hier en nu dat de bovenhand heeft.

Santa Montefiores beeldende, vlotte schrijfstijl kon uiteraard ook hier niet ontbreken. Je wordt al snel meegesleept naar het landgoed van de Deverills door Margot en geest Kitty.

De verre horizon is dan wel geen rasecht Deverill verhaal, maar wel een héérlijk boek om tussendoor even in weg te dromen.

Herinneringen hebben doornen, net als rozen.

Specificaties

Uitgever: Boekerij

Prijs: Paperback €20,99 E-book €12,99 Luisterboek €14,99

Publicatiedatum: 20 maart 2021

Aantal pagina's: 400

ISBN: 9789022592519