De vloek van kasteel Vrijborgh- Michelle Visser

23-10-2023

Historische roman

1323, kasteel Vrijborgh

De barbaarse ridder Jan verlangt steeds naar meer en meer macht. Op allerlei wraakzuchtige manieren poogt hij vanuit kasteel Vrijborgh zijn lust naar macht te vervullen. Terwijl Beatrijs en Joris -twee van Jans kinderen- dromen van een heel ander leven, is dit allesbehalve toegestaan door hun vader. Joris droomt ervan een koopman te worden, maar al gauw weet zijn vader hier een stokje voor te steken en zet Joris gevangen in het klooster. Beatrijs droomt van een huwelijk met haar grote liefde Walraven, maar ook deze liefde wordt niet getolereerd door ridder Jan. Ook Beatrijs wordt verbannen naar het klooster.

Als de jaren verstrijken, ridder Jan steeds hardvochtiger wordt en het leven van de verbannen Beatrijs en Joris in gevaar komt door de pestepidemie. Zal er dan voldoende kracht over zijn voor de strijd om rechtvaardigheid en onvoorwaardelijke liefde?

Wat heb ik heerlijk vertoefd in de middeleeuwen met De vloek van kasteel Vrijborgh! Michelle Visser wist de tijdsgeest van de 14de eeuw waarheidsgetrouw weer te geven waardoor het aanvoelen en inleven als een fluitje van een cent ging. De klassenverschillen tussen de adellijken en de burgerij wordt op interessante manier duidelijk gemaakt. De verschillende perspectieven en tijdssprongen zorgden voor een mooi, compleet verhaal en waren op geen enkel moment verwarrend. Michelle Visser wist me op een vlotte, beeldende manier mee te slepen door het middeleeuws verhaal van Beatrijs en Joris. Ik voelde mee met diens lot en verdriet en werd tot over mijn oren ondergedompeld in het verhaal.

De vloek van kasteel Vrijborgh is een prachtig verhaal over liefde, sociale klasse, dromen, vertrouwen en geloof.

Een echte aanrader voor liefhebbers van historische romans.

Specificaties

Uitgever: Z&K

Prijs: Paperback €20,00 E-book €9,99 Luisterboek €14,99

Publicatiedatum: 7 juni 2023

Aantal pagina's: 320

ISBN: 9789020551617

Met dank aan Uitgeverij Z&K voor het recensie exemplaar. Dit heeft mijn mening niet beïnvloed.