De vrouw van de uitvinder- Rebekka Eder

20-03-2023

Historische roman

Familiesaga

Deel twee van De Chocoladedynastie-serie

Keulen, 1862

De jonge Apollonia kreeg van haar vader zijn passie voor techniek en machines mee. Haar grootste droom is om ooit uitvinder te worden, maar het huwelijkse leven dat voor haar reeds uitgestippeld is, lijkt daar een stokje voor te steken.

Het chocoladefabriek van de familie Stollwerck loopt beter dan ooit tevoren. De drie oudste zonen van Franz Stollwerck staan te popelen om hun bijdrage aan de fabriek te doen, maar om als hardwerkende vader je fabriek uit handen te geven lijkt moeilijker dan verwacht. Zal de wig die de fabriek in de familie Stollwerk drijft sterk genoeg zijn om de familie uit elkaar te laten vallen of duikt er nog een redder in nood op om de toekomst op heerlijke chocolade veilig te stellen?

Ik keek zo uit naar dit tweede deel van De Chocoladedynastie en ik kan vol overtuiging zeggen dat ik absoluut niet teleurstelt ben.

Het verhaal wordt net zoals het eerste deel van de serie verteld vanuit verschillende perspectieven. Zo heb je Apollonia Krusius, de passievolle uitvindster. Nicholaus Stollwerck, de oudste en chagrijnigste van de Stollwerck broers. Heinrich Stollwerk, de middelste broer die Apollonia's passie voor techniek deelt. Cartharina Stollwerck, de ziekelijk zus. Kaspar, een hardwerkende zeeman en vriend van Geishe. Julius Mertens, de zoon van de verschrikkelijke Victor Mertens.

Ondanks er zoveel personages en perspectieven zijn, is het verhaal makkelijk te volgen (vooraan vind je ook een personagelijst) en krijg je eerder een blik vanuit elk oogpunt op de problemen die zich in het verhaal voordoen. Ook zijn alle personages onlosmakelijk met elkaar verbonden en versterken ze  elkaar enorm in De vrouw van de uitvinder. Doordat er veel oude vetes en onopgeloste zaken in het boek voorkomen, is het niet aan te raden om het boek alleenstaand te lezen. Zelfs ik had soms nood aan een opfrissertje over het eerste deel van de serie, een kleine samenvatting vooraan in het boek had daarom wel handig geweest.

De vrouw van de uitvinder leest vlotjes weg en sleept je helemaal mee naar het Keulen van de 19de eeuw. De spanning die het verraad, de leugens en de talrijke geheimen met zich meebrengt laat je snakken naar een stevig stuk chocolade om je geest te kalmeren.

Een rijke, meeslepende familiesaga die deels gebaseerd werd op het ware verhaal achter de Stollwerck chocolade en die mij laat hunkeren naar het derde deel van deze heerlijke serie!

Specificaties

Uitgever: Oceaan

Prijs: Paperback €20,99 E-book €11,99 Luisterboek €11,99

Publicatiedatum: 26 januari 2023

Aantal pagina's: 496

ISBN: 9789046830239

Met dank aan Uitgeverij Oceaan voor het recensie exemplaar. Dit heeft mijn mening niet beïnvloed.