De vrouwen van Fenley Hall- Jennifer Ryan

19-02-2024

Historische roman

Engeland, 1942

De Tweede Wereldoorlog woedt al twee jaar door het Engelse platteland. De rantsoenering is strikt en de inspiratie om voedzame en lekkere maaltijden op tafel te zetten is zo goed als verdwenen.

Veel Engelse huisvrouwen stemmen dagelijks af op het BBC- kookprogramma The Kitchen Front. Hier worden tips en tricks gedeeld om beter om te gaan met de magere rantsoenering. Wanneer het radioprogramma besluit om een kookwedstrijd te organiseren met als hoofdprijs een plaatsje als medepresentator in het radioprogramma, zijn er onmiddellijk enkele vrouwen van de partij.

Vier vrouwen, vier verschillende levens, één prijs. Een kans op een beter leven. Maar wie verdient deze prijs het meest? Is het Audrey, die alleen voor haar drie opgroeiende kinderen moet zorgen? Of Lady Gwendoline, die een leven vol rijkdom leidt, maar bang is van haar echtgenoot? Of toch Nell, de timide assistente van de kokkin van Fenley Hall? Of Zelda, die op straat werd gezet door haar hospita omdat ze ongehuwd zwanger is?

Wie wint er deze kookwedstrijd? En nog belangrijker, wie speelt het spel eerlijk…?

Ongelooflijk maar waar, ik heb De vrouwen van Fenley Hall al watertandend gelezen. De rode draad doorheen dit verhaal is uiteraard koken. Maar niet zomaar koken, koken terwijl er geen enkel ingrediënt vanzelfsprekend is. Toch weten deze vier hoofdpersonages de lekkerste maaltijden uit hun pot te toveren. Extra leuk hieraan is, elk recept vind je terug in het boek. Dat nodigt alleen maar uit om er zelf eentje klaar te maken.

De vrouwen van Fenley Hall leest als een trein. Hartverwarmend hoe vier totaal verschillende vrouwen, toch door eenzelfde passie naar elkaar toe kunnen groeien. Hoe vriendschap kan zorgen voor het loslaten van jarenlang verdriet. Hoe liefde zorgt voor kracht en geloof.

De vrouwen van Fenley Hall is een meeslepend verhaal over vriendschap, hoop, doorzetting, rechtvaardigheid en liefde. Een verhaal bomvol heerlijke recepten die je hart verwarmen.

Specificaties

Uitgever: Ambo|Anthos

Prijs: Paperback €22,99 E-book €13,99 Luisterboek €14,99

Publicatiedatum: 18 juli 2023

Aantal pagina's: 448

ISBN: 9789026363825

Met dank aan Uitgeverij Ambo|Anthos voor het recensie exemplaar. Dit heeft mijn mening niet beïnvloed.