De wilde stilte - Raynor Winn

06-10-2021

Non- fictie

Autobiografisch

We hielden elkaars hand vast, gaven het pad ons vertrouwen en sprongen.

Het verhaal

Sinds ze hun huis kwijtraakten en alleen met een rugzak en een tentje de bijna duizend kilometer aflegden van het zoutpad, sinds ze maandenlang leefden aan de wilde en winderige kustlijn van Engeland, voelen de kliffen, de lucht en de rotsachtige bodem aan als hun thuis. Moth had een terminale diagnose, maar tegen elke medische verwachting in lijkt hij in de natuur te zijn opgeleefd. Zo ontdekken Raynor en Moth op de ruige strook tussen land en zee dat alles mogelijk is.

Als ze uiteindelijk terugkomen in de bewoonde wereld, blijkt een dak boven je hoofd nog geen thuis. De terugkeer naar een normaal bestaan blijft moeilijk - totdat een ongelooflijk gebaar van iemand die hun verhaal heeft gelezen alles anders maakt.

De kans nieuw leven te blazen in een prachtige, oude boerderij diep in de heuvels van Cornwall en het door landbouw verarmde land stukje bij beetje terug te geven aan de natuur, wordt hun redding. Het wordt het nieuwe pad dat zij volgen.


Raynor Winn schrijft met De wilde stilte een vervolg op haar vorig boek Het zoutpad. Ik had heel erg genoten van Het zoutpad en ook De wilde stilte laat mij niet onberoerd.

Raynor verteld je haar verhaal, haar verhaal over haar liefde voor Moth, haar liefde voor de natuur en haar liefde voor verbondenheid. Ze neemt je mee naar haar verleden, naar haar toekomst en doorheen haar wandeltochten. Haar manier van schrijven heeft iets waar ik de vinger niet op kan leggen. Het voelt magisch wanneer ik lees en het geeft mij een warm gevoel vanbinnen, alsof ik samen met Raynor en Moth bij het haardvuur zit en ze mij hun verhaal vertellen. Het boek voelt alsof ik een oude vriend na een lange tijd terug zie.

De wilde stilte is een inspirerend verhaal over hoop en allesomvattende liefde voor elkaar. Ik hoop heel erg dat er nog boeken gaan volgen van Raynor Winn, want ze heeft mij hart gestolen.


Deze paragraaf wil ik graag met jullie delen

'En jij? Je hebt het vast heel druk, anders was ik je wel tegengekomen.'

Druk met me te verstoppen. Druk met mijn worsteling tussen baksteen, leisteen en beton, terwijl alles wat ik nodig had groenheid was en wind en kraaien die opvliegen uit hoge bomen en mussen die kwetteren in een haag vol verschuivend zonlicht. Ontmoet me op het pad en ik kan je vertellen wie ik ben, waarom ik ben. Maar niet hier, niet in een kamer vol met mensen waar ik mezelf heb gedwongen heb binnen te gaan om los te komen uit dit vreemde niet-verbonden zijn.


Specificaties

Uitgever: Balans

Prijs: Paperback €22,99 E-book €11,99

Publicatiedatum: 02-06-2020

Aantal pagina's: 280

ISBN: 978 94 638 2104 9